Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Blakusvāģu motokrosa PČ posmā Stelpē startēs 45 ekipāžas

Jau mēneša beigās, piekto gadu pēc kārtas, 27./28.jūlijā, vienā no skaistākajām motokrosa trasēm Eiropā, Sporta un Atpūtas parkā “Pīlādžu mototrase” Stelpē, norisināsies Latvijas Grand Prix Pasaules Čempionāta desmitais posms motokrosā blakusvāģiem un Eiropas Čempionāta pirmspēdējais posms kvadricikliem.

Pasaules Čempionātā blakusvāģiem Stelpē dalību pieteikušas 45 ekipāžas, tajā starpā līdzšinējie Pasaules Čempionāta līderi Etienne Bax ar talantīgo un spēcīgo latviešu līdzbraucēju Kasparu Stupeli, kā arī 2018.gada Pasaulese Čempiona titula ieguvējs Marvin Vanluchene ar līdzbraucēju Ben van den Bogaart, kuri pašreiz no līderiem kopvērtējumā atpaliek par 31 punktu. Tāpat uz strata stāsies leģendārais, desmitkārtējais Pasaules Čempionāta uzvarētājs Daniel Willemsen ar Luc Rosting,t kā arī mūsu kaimiņvalsts Igaunijas ātrākais blakusvāģu braucējs Kert Varik ar Lauri Daideri.

Jāpiemin, ka dalībai sacensībās Stelpē pieteicis arī pēdējā laika talantīgākais un ātrākais Latvijas blakusvāģu braucējs Didzis Gorbeņko ar līdzbraucēju Lotāru Aļeksējevu, kurš līdz šim ir pierādijis, ka ir spēcīgs, jauns un var sacensties ar vadošajiem Pasaules Čempionāta braucējiem un varbūt tieši Latvijā spēs sasniegt, vēl nesasniegtus panākumus.

Eiropas Čempionātam kvadricikliem pieteikti gandrīz divdesmit sportisti tostarp trīs Latvijas braucēji: Jānis Saldavs, Valērijs Kuzmins un Matīss Palēvics. Pašreizējais Eiropas Čempionāta līderis ir Igaunis Kevin Saar, kurš arī pagājušā gadā Stelpē kāpa uz augstākā goda pjedestāla pakāpiena un izcīnija Eiropas Čempiona titulu.

27./28.jūlijā būs visi Pasaules un Eiropas līderi pie starta barjeras, cīņas trasē būs spraigas un nedēļas nogale notikumiem bagāta, tādēļ aicinām visus sporta draugus ierasties jūlija izskaņā Stelpē, lai atbalstītu mūsu sportistus, izbaudītu skaistu nedēļas nogali un kopā nosvinētu šos motokrosa svētkus.

Motokrosa kempings skatītājiem būs atvērts jau no 26.jūlija plkst.13:00

Sestdienas vakarā visi kopā varēsim atpūsties un izbaudīt motokrosa ballīti kopā ar 3Live Project un Ex da Bass. Ballīti iesildīs un noslēgs Alvis Still.


, 2019-07-09 11:38, pirms 5 gadiem
Būs labi ja vispār 30 ekipāžas būs atbraukušas, un vispār klīda baumas ka Gorbenko atkārtota operācija kājaj
, 2019-07-09 13:26, pirms 5 gadiem
Vo Vo. Sūdaina reklāma sanāca gan. Pagājušo gad pat trešdaļa neatbrauca no tā skaita, kas tika kladzināts.. zūd interese gan no braucējiem, gan līdzjutējiem. Cēsis un Ķegums jau parādija ka vējš švilpo trases malā

Latvijas motokrosa braucējiem uzvaras un pjedestāli Lietuvas "Jaunatnes kausā"

Latviešu jaunie motokrosa braucēji ar panākumiem startējuši Lietuvas "Jaunatnes kausa" ("Jaunimo taure") izcīņas pirmajā posmā, kas aizvadīts Berčūnu mototrasē, netālu no Paņevežas. Mūsējiem gan uzvaras, gan pjedestāli.
Leons Kozlovskis. Foto: LMSF

Kozlovskis uzvar savā klasē Lietuvas "Cross Country" čempionātā

Lietuvas "Cross Country" čempionāta trešajā posmā, kas norisinājies Šauļos, piedalījās arī vairāki latviešu sportisti. Spēkus šajā disciplīnā izmēģināja vecmeistars Leons Kozlovskis, kļūstot par savas klases uzvarētāju.
Brāļi Daniels un Bruno Lielbārži. Foto: Kim Peters
2

Brāļi Lielbārži: "Esam labā fiziskajā formā, kā arī mentāli esam gatavi"

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao, "Torres Novas" trasē notiks pasaules čempionāta pirmais posms blakusvāģu motokrosā un Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Uz šo posmu devušies Daniels Lielbārdis un Bruno Lielbārdis, kuriem šī trase nav sveša, bet kvadriciklu braucēji Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs") Portugālē startēs pirmo reizi.