Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Nāciju izlases vadītājs Eizāns: "Meņģelis attālinājās ar katru virāžu, kad nokrita ķēde"

Juris Grīns
Juris Grīns

Nāciju izlases vadītājs Eizāns: "Meņģelis attālinājās ar katru virāžu, kad nokrita ķēde"
Jupasčevskis un Meņģelis Stelpē
Foto: Jānis Pastars (mxphoto.lv)

6.un 7.jūnijā Stelpes „Pīlādžu” mototrasē norisinājās 4.Eiropas čempionāta posms kvadracikliem. Par spīti izcilajam Edgara Meņģeļa sniegumuam pirmajā braucienā un kuplajam mājinieku skaitam, uzvaras laurus plūca Stens Jupasčevskis. Vairāk par sacensībām un latviešu sportistu sniegumu stāsta Eiropas Nāciju izlases kvadracikliem vadītājs Ēriks Eizāns.

Ēriks Eizāns par sacensībām Stelpē:

„Šis bija tas pasākums, kuram bija gatavojušies gan sportisti, gan viņu līdzjutēji. Organizators bija ļoti labi piestrādājis pie pasākuma kvalitātes - no malas izskatījās, ka te notiek kāda svarīga prezidenta sagaidīšana, nevis motokrosa sacensības.

Spriežot pēc dalībnieku uzvārdiem, šis pasākums vairāk līdzinājās Baltijas čempionātam ar dažiem viesiem no nedaudz attālākām valstīm. Svarīgākā diena šajā pasākumā bija svētdiena, kad tika noskaidrots uzvarētājs. Latvieši tika pārstāvēti viskuplākajā skaitā - 10 sportisti, starp kuriem pietrūka vienīgi Kārlis Bole Jr. Ja būtu arī šis sportists, tad varētu teikt, ka Latvija ir pilnā sastāvā.

Runājot par rezultātiem un mūsu sportistu sniegumu, varu teikt, ka viss bija augstā līmenī - taktika tika izvēlēta pareiza, ātrumi lieli, dažiem sportistiem pietrūka fiziskais, dažiem veiksme, bet pats nepatīkamākais, ka ātrākos pievīla tehnika. Edgars bija šo sacensību pārliecinošs līderis un bija pelnījis savu fanu priekšā kāpt uz augstākā goda pjedestāla. Pirmo braucienu nedaudz pacīnījās ar ātrāko Igauņu „raideri” Jupasčevski, bet tad ar 24 sekunžu pārsvaru kā pirmais iebrauca finišā. Otro braucienu Edgars Meņģelis uzsāka vēl pārliecinošāk, jau sacensības pirmajos apļos ieņemot līdera pozīciju un acīmredzot attālinājās no konkurentiem ar katru virāžu. Taču tad brauciena vidū krīt ķēde un sportists spiests izstāties. Kopvērtējumā Edgars 7.vietā.

Otrs mūsu ātrākais šīs dienas sportists bija Raivis Sootee, bet neveiksmes viņu vajāja gan pirmajā braucienā, gan arī otrajā braucienā. Otrajā braucienā Raivis aizkūlās līdz 3.vietai un turpināja kāpināt tempu, bet tad saprata, ka mocīts apstājas un vairs negrib pielēkt - elektrības problēma un izstāšanās. Raivim ir arī laba ziņa - pēc pirmā brauciena Stelpē tika atklāts, ka kvadram priekšas amīši nestrādā. Uz otro startu aizņēmās no Kaspar Kangur kvadras amīšus un braukšana aizgāja pavisam savādāka - ne vairs nogurums, arī ātrums pavisam cits. Visu neveiksmju rezultātā Raivim tikai 18.vieta .

Liels pārsteigums priekš manis bija Endija Bernica dalība šajās sacensībās, jo šis jauneklis divas dienas atpakaļ ar treniņā gūtu traumu tika ievietots slimnīcā. Visu cieņu šī jaunieša priekšā, bet tas tomēr bija ļoti bīstami - nesadziedēta trauma var izraisīt vēl lielākas nepatikšanas un paliekošas sekas. Neskatoties uz sāpošo muguru, pirmajā braucienā Endijs otrs ātrākais Latvijas sportists un augstā 5.vieta, bet otrajā braucienā Endijs sajuta tikko gūto traumu, tad vēl tehnika sāka niķoties, kā rezultātā Endijs izstājās. Kopvērtējumā tikai 13.vieta.

Visstabilāko sniegumu šajā sacensībā no latviešiem parādīja Ralfs Reinfelds - abu braucienu summā augstā 5.vieta. Ja rītdien būtu jābrauc uz Nāciju kausu, tad šis sportists noteikti būtu Latvijas komandas sastāvā.

Labu iespaidu atstāja arī Kristaps Veinbergs, Jānis Saldavs un Dairis Virkstenis. Arī pārējie mūsu sportisti izskatījās labā formā un gatavi cīnīties tik augsta ranga sacensībās.

Gribu vēlreiz atgādināt visiem kvadru sportistiem, ka ne vienmēr tas ātrākais ir tas stabilākais un nekad nedrīkst braukt ātrāk par savas meistarības līmeni. Paldies visiem par dalību Stelpes sacensībās un tiekamies jau nedēļas nogalē Latvijas Čempionāta 3.posmā Dobelē, "Ceļa Ēzeļu" mototrasē."

Informāciju sagatavoja:
Ēriks Eizāns