Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Rosi nobijies no Markesa: "Viņš grib, lai pretinieks avarē"

Juris Grīns
Juris Grīns

Rosi nobijies no Markesa: "Viņš grib, lai pretinieks avarē"
Rosi kritiens Argentīnas posmā
Foto: EPA/Scanpix

Marks Markess esot morāli iznīcinājis "MotoGP" čempionātu, apgalvo Valentino Rosi, kura kritienu svētdien notikušajā Argentīnas posmā izraisīja tieši pašreizējā čempiona veiktais bīstamais apdzīšanas manevrs. Rosi esot nobijies trasē atrasties blakus Markesam.

Sacīkšu noslēgumā Markess agresīvi centās tikt garām Rosi, kā rezultātā notika abu motociklu kontakts. Sportisti izbrauca trases ārmalā, bet, kamēr "Honda" komandas braucējs Markess spēja noturēties uz asfalta un turpināja sacīkstes, Rosi nācās nedaudz uzbraukt zālienam, kā rezultātā sekoja viegls kritiens. "Yamaha" pārstāvis Rosi braucienu turpināja, bet finišēja tikai 19. vietā, kamēr Markess, kurš pēc neveiksmīga sacīkšu sākuma bija aizcīnījies līdz piektajai vietai, tika pie 30 sekunžu soda, kas viņu atmeta uz 18. pozīciju.

"Šī ir ļoti slikta situācija, jo viņš ir iznīcinājis mūsu sportu, viņam nav un nekad nav bijusi cieņa pret saviem pretiniekiem," stāsta Rosi. "Kad braucat trasē ar 300 km/h lielu ātrumu, pretinieks ir jārespektē, jābūt spēcīgam, jāizdara maksimums, bet, ja rīkojas šādi, tās ir beigas."

Pirms negadījuma ar Rosi Markesam nācās atdot pozīciju, jo viņš bija izraisījis sadursmi ar "Aprilia" komandas braucēju Aleikšu Espargaro.

"Sacensību laikā viņš pa taisno iebrauca četros sportistos, un viņš tā darīja ar nolūku," atzīst Rosi. "Tā nav kļūda, jo viņš tajā brīdī ik reizi izstiepj kāju, izveidojot atstarpi no motocikla, jo zina, ka nenokritīs, bet pretinieks gan - viņš cer, ka tu nokritīsi. Līdz ar to, ja sāc spēlēties šādi, bīstamības līmenis kļūst ļoti liels. Ja visi sāks tā braukt, tas paliks par ļoti bīstamu čempionātu, un viss beigsies slikti."

Rosi nekautrējoties piebilst: "Esmu nobijies, nobijies, kad trasē esmu blakus Markesam. Šajās sacīkstēs biju nobijies, kad redzēju viņa vārdu rezultātu tabulā, jo zināju, ka viņš dodas pēc manis, es jau pirms tam to zināju. Tajā brīdī atliek vien cerēt, ka nebūs negadījums."

Pats Markess, kurš kļuvis par "MotoGP" čempionu četrās no piecām aizvadītajām "MotoGP" sezonām, atzīst, ka nav izdarījis neko tādu, lai par to būtu jāceļ tracis.

"Domāju, ka neko traku neesmu izdarījis," viņš saka. "Tas, kas notika ar Valentino, bija kļūda. Kļūda, kas notika trases apstākļu dēļ, jo man nobloķējās motocikla priekša. Es uzbraucu slapjumam, priekšējais ritenis nobloķējās, tādēļ atlaidu bremzes. Labi, bija sadursme, bet es mēģināju iegriezt līkumā un, kad redzēju, ka viņš ir nokritis, centos atvainoties. Šajās sacīkstēs es no sevis atdevu visus simts procentus."

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

  +1 [+] [-]

, 2018-04-09 11:31, pirms 6 gadiem
Tas, kas notika ar Valentino, bija kļūda. Kļūda, kas notika trases apstākļu dēļ, jo man nobloķējās motocikla priekša. Es uzbraucu slapjumam, priekšējais ritenis nobloķējās, tādēļ atlaidu bremzes. Labi, bija sadursme, bet es mēģināju iegriezt līkumā un, kad redzēju, ka viņš ir nokritis, centos atvainoties.
Nevis Markesa kļūda, bet trases kļūda - Grožāna un Maldonado cienīga atruna.
Dueļus vajag, šitādu varētu pēdējā līkumā vēl taisīt, bet ne jau trases vidū.

  -1 [+] [-]

, 2018-04-09 11:32, pirms 6 gadiem
Nu jau, nu Valentīno, ko ta tik dikti sabijies.