Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Mucenieks: "Pretsāpju zāles lietoju visas nedēļas garumā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Mucenieks: "Pretsāpju zāles lietoju visas nedēļas garumā"
Foto: Chris Blockuys

Svētdien Francijā norisinājās pasaules čempionāta blakusvāģiem otrais posms, kurā pēc pirmā posmā piedzīvotajām neveiksmēm startēja arī Valentīns Žirū ar Elviju Mucenieku. Valentīna mājas trasē puiši izdarīja maksimumu – uzvarēja ne tikai kvalifikācijas braucienā, bet arī abos finālbraucienos, pietuvojoties čempionāta kopvērtējuma līderiem arvien tuvāk.

Pirmais pasaules čempionāta posms pirms divām nedēļām Osas trasē Valentīnam ar Elviju noslēdzās neveiksmīgi – treniņbraucienā Elvijs lauza plaukstas kaulu, bet otrajā finālbraucienā tehniskas ķibeles dēļ neizdevās izcīnīt uzvaru, atrodoties līderu pozīcijā, uz otro posmu Francijā dodoties vien ar 25 punktiem kabatā.

Vien pagājušo piektdien ārsts Elvijam deva zaļo gaismu startēt Francijā, bet ar norādījumu, ka būs jābrauc ar kopā satītiem diviem pirkstiem. Ja kādam tas var šķist sīkums, tad tas ir gluži kā veikt ikdienas darbus dūraiņos... Spītējot sāpēm un apgrūtinātai braukšanai, jau pirmajos treniņos bija skaidrs, ka Elvijs ies uz maksimumu un komanda cīnīsies par uzvaru posmā, ko apstiprināja arī uzvara B grupas kvalifikācijas braucienā.

"Startā aizbraucām trešie, Koens Hermanss nedaudz paspieda starta mirklī ārā, bet pirmajā aplī jau apdzinām, pakāpjoties uz otro pozīciju. Līdz pat brauciena devītajai minūtei bija sīva cīņa ar Etjēnu Baksu un Kasparu Stupeli. Tālāk jau cīņa par pirmo vietu turpinājās mainītās lomās - mums esot līderiem. Pēdējos sešus apļus braucām droši, mierīgi, jo atstarpe bija pietiekami liela. Roka netraucēja veikt braucienu un savu darbu, vairāk bija jācīnās ar sevi, lai izietu no komforta zonas, pierastu un piespiestu sevi turēt maksimāli no pirmā līdz pēdējam apli. Teikšu kā ir - nebija viegli, bet neviens neteica, ka būs viegli." pēc kvalifikācijas brauciena atzina Elvijs.

Pārliecinošu sniegumu puiši uzrādīja arī svētdien, izcīnot uzvaras abos finālbraucienos, un, iegūstot svarīgus 50 čempionāta punktus. „Šajās brīvdienās pierādīju pats sev, ka, ja grib, tad var. Šodien izdevās superīga diena ar labiem startiem un arī ātrums trasē bija pietiekoši labs, lai mēs uzvarētu abos braucienos. Esmu patiesi priecīgs pēc tā, ko man nācās pārdzīvot šīs divas nedēļas,” stāsta Elvijs.” Pretsāpju zāles lietoju visas nedēļas garumā, lai mazinātu sāpes braucienos. Protams, roka sāpēja un šobrīd sāp vēl vairāk, bet liels paldies sievai, kura mani dakterēja, un, protams, atbalstītājiem! Nepadevos un nepadošos.”

Nākamais sacensību posms jau nākamajā nedēļas nogalē Spānijā un no čempionāta kopvērtējuma līderiem Valentīnu un Elviju šobrīd šķir vien deviņi punkti.

Informāciju sagatavoja:
Monta Tiltiņa
"x99/Slīterāni" menedžere