Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Taizemē Karro izstāšanās un 13. vieta, Justam divas 17. vietas

Taizemē Karro izstāšanās un 13. vieta, Justam divas 17. vietas
Brīdis no Taizemes posma MX GP
Foto:Mxgp.com

Taizemē aizvadīts motokrosa MX GP un MX2 klašu otrais posms Pasaules kausā. Augusts Justs savos abos braucienos ieņēma 17. vietu, savukārt Matīss Karro pirmajā braucienā izstājās, otrajā palika 13. pozīcijā.

Taizemes posma MX GP pirmajā braucienā, kurš norisinājās pamatīgā karstumā, jau pašā sākumā kritienu piedzīvoja viens no līderiem, kurš sacensību burzmā norāva zemē arī latviešu motobraucēju Matīsu Karro. Šī kritiena dēļ Karro bija spiests izstāties,

Otrs Latvijas pārstāvis Augusts Justs līdz finišam aizkļuva sekmīgi, ieņemot 17. vietu, kamēr uzvaru svinēja Itālijas sportists Antonio Kairoli. Viņš aiz sevis atstāja divus beļģus – Klementu Desaljē un Žeremiju van Horebēku. Justs no uzvarētāja atpalika vairāk nekā par apli.

Otrajā braucienā Karro no izstāšanās izdevās izvairīties un viņš ieņēma 13. vietu, kamēr Justs atkal palika 17. pozīcijā. Līderu trijnieks bija tāds pats kā pirmajā braucienā.

Kairoli arī ir pārliecinošs līderis kopvērtējumā, kamēr Karro ar 14 punktiem ir 19. vietā, bet Justs, kurš pirmajā posmā Katarā palika tukšā un šodien nopelnīja astoņus punktus, ir 22. vietā.

Savukārt MX2 klasē Roberts Justs ieņēma 21. vietu pirmajā braucienā un 15. vietu otrajā. Uzrādītā vieta otrajā braucienā ļāva viņam iegūt sešus ieskaites punktus un ar 10 punktiem divos posmos viņš ieņem 21. vietu MX2 kopvērtējumā.

Nākamo posmu motobraucēji aizvadīs 30. martā Brazīlijā, bet sezonas ierašanās Eiropā paredzēta ar Itālijas posmu 13. aprīlī.

MX GP kopvērtējums

V.SportistsValstsRūpnīcaPunkti
1.A. KairoliItālijaKTM92
2.M. NaglsVācijaHON76
3.G. PaulinsFrancijaKAW75
4.Ž. van HorebēksBeļģijaYAM72
5.K. DesaljēBeļģijaSUZ71
6.J. BobriševsKrievijaHON51
19.Matīss KarroLatvijaKTM14
22.Augusts JustsLatvijaHUS8

Izmantotie resursi:
Standings | MXGP


Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").