Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Itālijas čempionāta otrajā posmā Jonass nolemj lieki neriskēt

Itālijas čempionāta otrajā posmā Jonass nolemj lieki neriskēt
Pauls Jonass
Foto: Olaf Pignataro

Gatavojoties 2015.gada sezonai Pasaules čempionātā, kurā prestižo KTM „Red Bull” Factory Racing komandu MX2 klasē pārstāvēs mūsu talantīgais Pauls Jonass, daudzi sportisti turpina iemēģināt spēkus Itālijas MX čempionātā. Pirmajā posmā, kas norisinājās pagājušajā nedēļā, Jonass pierādīja, ka KTM komanda izdarījusi pareizo izvēli, kļūstot par pārliecinošu sacensību līderi un izcīnot uzvaru. Taču šodien, 8.februārī notiekot 2.posmam, komanda nolēma sliktās trases dēļ lieki neriskēt, atsaucot savus sportistus no finālbrauciena MX2 klasē.

Kvalifikācijas brauciens Jonasa izpildījumā kārtējo reizi bija pārliecinošs – otrs labākais laiks, priekšā aizsteidzoties vien „Honda Gariboldi” pārstāvim Timam Gajseram - , kas lika domāt, ka arī brauciens varētu būt izdevies. Taču, tuvojoties finālbraucienam, tika saņemta ziņa, ka sakarā ar trases bīstamo stāvokli KTM sportisti kopā ar menedžeri nolēmuši MX2 braucienā vairs nepiedalīties. Tādēļ, lieki nekavējoties Pauls ar komandu devās atpakaļ uz Beļģiju. Itālijas čempionāta trasē patiesi pagājušajā nedēļā esot bijuši pamatīgi nokrišņi, taču tagad visam piesalstot, trases kvalitāte īpaši pasliktinājusies - peļķes nav iespējams paredzēt, tādējādi sacensības padarot īpaši bīstamas.

„Šādu lēmumu pieņēmām mēs visi kopā ar komandas menedžeri, jo trase bija ļoti bīstama un viegli varēja iedzīvoties traumās. Komandas un mans mērķis ir pēc iespējas labāk sagatavoties Pasaules čempionātam, tāpēc izlēmām lieki neriskēt – no sacensībām tādos apstākļos neko neiegūtu,” atzina Pauls Jonass.

Motokrosā nozīmīgs ir ne tikai ātrums un prasme uzrādīt labus rezultātus – dažreiz svarīgi ir pieņemt pareizos lēmumus īstajā brīdī. Redzams, ka Jonass KTM „Red Bull” rūpnīcas komandā ir drošās rokās, domājot ne tikai par sniegumu, bet arī par drošību un panākumiem turpmāk – izaicināt likteni pirms sezonas sākuma nudien nedrīkst, tādēļ gaidām nākamās sacīkstes un sekojam līdzi sportista sniegumam. Vēl pirms Pasaules čempionāta pirmā posma Katarā 28.februārī, Pauls startēs Internacionālās sacensībās Francijā, kas norisināsies nedēļu ātrāk - 22.februārī.

Izmantotie resursi:
Aktuāli - LaMSF


Leons Kozlovskis. Foto: LMSF

Kozlovskis uzvar savā klasē Lietuvas "Cross Country" čempionātā

Lietuvas "Cross Country" čempionāta trešajā posmā, kas norisinājies Šauļos, piedalījās arī vairāki latviešu sportisti. Spēkus šajā disciplīnā izmēģināja vecmeistars Leons Kozlovskis, kļūstot par savas klases uzvarētāju.
Brāļi Daniels un Bruno Lielbārži. Foto: Kim Peters
2

Brāļi Lielbārži: "Esam labā fiziskajā formā, kā arī mentāli esam gatavi"

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao, "Torres Novas" trasē notiks pasaules čempionāta pirmais posms blakusvāģu motokrosā un Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Uz šo posmu devušies Daniels Lielbārdis un Bruno Lielbārdis, kuriem šī trase nav sveša, bet kvadriciklu braucēji Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs") Portugālē startēs pirmo reizi.
Foto: mxgp.com

Prado: "Viss viegli varēja aiziet nepareizajās sliedēs"

Neskatoties uz Romēna Fevra un Tima Gajsera lielisko ātrumu pasaules motokrosa čempionāta ceturtajā posmā, Pjetramuratas trasē, Itālijā jau ceturto posmu pēc kārtas nepārspēts palicis Horhe Prado. Viņam neizdevās uzvarēt pirmajā braucienā, taču triumfs otrajā nozīmēja pirmo vietu arī summā. Sportists atzina, ka viss viegli varēja noiet greizi, tomēr veiksme bija sabiedrotā. Fevrs jutis, ka otrajā braucienā var izcīnīt uzvaru, taču slidenajā trasē krita. Gajsers tikmēr ir drošs, ka viņa pirmā uzvara šosezon ir pavisam tuvu.