Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Gajseram "Honda" komandā pievienojas MXGP debitants Evanss

Juris Grīns
Juris Grīns

Gajseram "Honda" komandā pievienojas MXGP debitants Evanss
Tims Gajsers. Foto: Team HRC

2020. gadā pasaules motokrosa čempionātā "Honda" rūpnīcas komandā "Team HRC" kopā ar pašreizējo MXGP čempionu, slovēni Timu Gajseru startēs jaunais talants Mičs Evanss no Austrālijas.

Evanss tikai šogad aizvadīja pirmo sezonu MX2 pasaules čempionātā, kur pārstāvēja "Honda 114 Motorsports" komandu. Jau pirmā posma Argentīnā otrajā braucienā viņš spēja finišēt trešais, tāpat trešo vietu sasniedza vēl vienā braucienā Portugālē, kur arī pirmo reizi pabija sacīkšu vadībā. Vairākus posmus traumas dēļ nācās izlaist, taču Evanss sevi pierādīja kā sportists ar ļoti augstu potenciālu, kopvērtējumā ierindojoties 11. pozīcijā.

Gajsers šogad aizvadīja lielisku sezonu MXGP klasē, uzvarot deviņos posmos no 18. Tuvāko sekotāju kopvērtējumā viņš apsteidza par ievērojamiem 202 punktiem, lai gan nevar noliegt, ka to atviegloja abu "Red Bull KTM" rūpnīcas braucēju Džefrija Herlingsa un Antonio Kairoli savainojumi, kas liedza viņiem piedalīties cīņā par titulu.

Kamēr Gajsers nākamgad mēģinās cīnīties par trešo titulu šajā klasē, uz tāda paša "Honda CRF450RW" motocikla sēdīsies arī Evanss, aizvadot debijas sezonu MXGP kategorijā. Pēc dažām dienām Evansam apritēs 21 gads, bet jau iepriekš savā karjerā viņš guvis pieredzi pie 450cm3 motociklu stūres. 2018. gadā sportists ar šādas klases motociklu startēja Austrālijas čempionātā, kur MX1 klasē ieguva otro vietu jau debijas sezonā. Tāpat togad viņš ar 450cm3 motociklu pārstāvēja savu valsti Nāciju motokrosā.

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro