Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latvijas jaunie motokrosisti triumfē junioru Nāciju kausā

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas jaunie motokrosisti triumfē junioru Nāciju kausā
Latvijas jaunie motobraucēji uz goda pjedestāla

Latvijas jaunākie motokrosisti svētdien Beļģijā triumfēja sacensībās "Coupe de l'Avenir'' jeb Nākotnes cerību kausā, kas tiek uzskatīts par junioru Nāciju kausu.

Latvija savu spēku pierādīja jau sestdien kvalifikācijā, kad MX65 klases sportisti izcīnīja uzvaru, bet MX85 komanda bija otrajā vietā. Svētdien viņi turpināja būt pārliecinoši un MX65 klases pirmajā braucienā Jānis Mārtiņš Reišulis ("Elkšņi") un Markuss Ozoliņš ("Kalsnava") guva dubultuzvaru, kamēr Tomass Šaicāns ("Salacas kauss") finišēja piektais. Pēc tam otrajā braucienā Reišulis uzvarēja ar 20 sekunžu pārsvaru, kamēr Ozoliņš un Šaicāns bija trešais un ceturtais.

Šajā klasē kopvērtējumā triumfēja Reišulis, kamēr Ozoliņš palika trešais, bet Šaicāns ceturtais.

MX85 klasē pirmajā braucienā otro vietu guva Edvards Bidzāns ("MX Moduls"), kamēr septītais bija Kārlis Alberts Reišulis ("Rodeo"), bet Aleksis Araids ("Rodeo") samierinājās ar 31. vietu. Pēc tam otrajā braucienā Bidzāns uzvarēja, Reišulis bija piektais, kamēr Araids guva 24. vietu, bet trešajā braucienā Bidzāns bija ceturtais, Reišulim 17. vieta, bet Araids samierinājās ar 26. pozīciju. Kopvērtējumā Bidzāns bija otrais, bet Reišulis - septītais.

Tikmēr "Open" klasē, kurā brauc motokrosisti līdz 21 gada vecumam, pirmajā braucienā 15. vietu izcīnīja Rainers Žuks (ASRT), kamēr Niks Niklāvs Sūna ("Kristera Serģa motoklubs") finišēja 27. vietā, bet Ralfs Edgars Ozoliņš ("Salacas kauss") samierinājās 30. vietu starp 39 braucējiem. Pēc otrās riņķošanas Žuks un Sūna bija attiecīgi 15. un 16. pozīcijā, kamēr Ozoliņš guva 33. vietu, bet trešajā sacīkstē Sūnam bija 13., Žukam 16. un Ozoliņam 26. vieta.

Kā vēsta Latvijas Motosporta federācija (LaMSF), 13 valstu vidū Latvija kopējā ieskaitē guva uzvaru. Kopējā ieskaitē tiek apbalvota tikai viena valsts.

     [+] [-]

, 2018-10-08 08:04, pirms 6 gadiem
vismaz mazie iepriecina, kamēr lielā izlase nemaz nebrauc uz nācijām....

     [+] [-]

, 2018-10-08 08:17, pirms 6 gadiem
mtx03 rakstīja: vismaz mazie iepriecina, kamēr lielā izlase nemaz nebrauc uz nācijām....
Vajag paintresēties kapēc nebrauca lielā izlase uz Ameriku...

     [+] [-]

, 2018-10-08 08:56, pirms 6 gadiem
Naudas nebija, tāpēc ar nebrauca. Cik lielas cerības bez Paula būtu tikt A finālā?