Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latvijas motokrosa izlase "Coupe de l'Avenir" kvalifikācijā izcīna astoto vietu

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijas motokrosa izlase "Coupe de l'Avenir" kvalifikācijā izcīna astoto vietu
Tomass Šileika
Foto: Ģirts Kehris

Sestdien, 7.oktobrī Latvijas Junioru izlase motokrosā aizvadīja 'Coupe de l'Avenir'' jeb Nākotnes cerību kausa pirmo dienu – visas Latvijas izlases komandas: 65cc, 85cc un Open - katra izcīnīja astoto vietu starpvalstu konkurencē. Individuāli kvalifikācijas braucienā labāko vietu sasniedza Tomass Šileika – no 42 sportistiem – devītais.

Jaunākie Latvijas Junioru izlases dalībnieki kopā sasniedza astoto vietu, bet labāko sniegumu rādīja Kristers Janbergs (Rodeo), 12.vieta, Jānis Mārtiņš Reišulis (X99/Slīterāni) 24.vieta, savukārt Kirils Maslovs (XSkillRacingTeam) piedzīvoja kritienu, ir sasitumi, bet par dalību sacensībās tiks lemts no rīta, skatoties pēc sportista pašsajūtas.

85cc klasē labākais rezultāts kvalifikācijā Edvardam Bidzānam (MX Moduls) – 11.vieta, 21.vietā Kārlis Alberts Reišulis (X99/Slīterāni), bet 31.vietā Aleksis Araids (Rodeo). Savukārt visi kopā izcīnīja astoto vietu kopējā izlašu konkurencē.

Open klasē no 42 sportistiem Rainers Žuks (ASRT) 29. vietā, Niks Niklāvs Sūna (Kristera Serģa motoklubs) 22. vietā, bet Tomass Šileika (ASRT) devītais, savukārt pirmajā vietā beļģu sportists Jago Geerts, bet otrais Latvijā jau zināmais igaunis Karel Kutsar.

Latvijas Junioru izlases vadītājs, Fīlips Kempelis: “Šodienas rezultātu vērtēju kā labu pozīciju rītdienas startam, kuru sacensībās iespējams uzlabot. Vēlētos, lai jaunieši aizvada stabilus braucienus, bez tehniskām ķibelēm. Daudziem sportistiem šī ir debija Latvijas Junioru izlases sastāvā - pieredzes veidošana. Ja ikdienā, māju sacensībās uz starta ir aptuveni divdesmit sportisti un par katru ir zināms, kas kuram izdodas, kur katrs vājāks, tad šeit pie starta līnijas ir 42 sportisti, kas ir diezgan liels pārbaudījums jauniešiem, jāmāk sevi nomierināt un pārvarēt stresu.”

Latvijas Junioru izlasē šogad kā padomdevēji un treneri darbojas – Arnis Kalniņš, Roberts Justs un Ronalds Strazds.

Informāciju sagatavoja:
Anda Treija