Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Cīņa par PČ titulu blakusvāģu motokrosā ieiet finiša taisnē

Juris Grīns
Juris Grīns

Cīņa par PČ titulu blakusvāģu motokrosā ieiet finiša taisnē
Foto: Josef Hejnal

Vēl tikai divi posmi atlikuši līdz pasaules čempionāta sezonas beigām blakusvāģu motokrosā, un šajā nedēļas nogalē Vācijā tiks aizvadīts priekšpēdējais posms. Valentīnam Žirū un Elvijam Muceniekam jācenšas samazināt kopvērtējuma līderu Etjēna Baksa un Nikolā Musē pārsvars.

Pēc neveiksmīgā posma Šveicē, kur pirmajā braucienā tika iegūta uzvara, bet otrajā braucienā bija jāsamierinās ar izstāšanos, pasaules čempionāta kopvērtējumā Žirū/Mucenieka ekipāža nonākusi samērā grūtā situācijā, jo līderi Bakss/Musē šobrīd aizsteigušies jau 30 punktus priekšā. Motoru sportā var notikt daudz kas, tādēļ padoties ir pāragri, bet pie sev veiksmīga scenārija jau šīs nedēļas nogalē Rudersbergas trasē Baksa ekipāža var nodrošināt 2017. gada titulu.

Žirū un Mucenieks uz Vāciju gan dosies pacilātā noskaņojumā, jo pagājušās nedēļas nogalē Francijas un Latvijas duets nodrošināja titulu Francijas čempionāta sezonā, kur šogad izdevās parādīt dominējošu sniegumu.

Matemātiskas izredzes uz titulu vēl saglabā arī Daniels Vilemsens un Robijs Bakss, tomēr viņi ir jau 43 punktus aiz līderiem un bez konkurentu neveiksmēm uz pirmo vietu čempionātā grūti cerēt.

Latviešu sportistu Jāņa Daidera un Kaspara Stupeļa ekipāža atlikušo divu pasaules čempionāta posmu laikā arī var mērķēt uz pozīciju uzlabošanu. Šobrīd viņi ierindojas septītajā pozīcijā, taču priekšā esošie konkurenti ir samērā cieši viens pie otra un teorētiski reāla ir pat ceturtā vieta čempionātā, līdz kurai šobrīd pietrūkst 20 punktu. Kā notikumi attīstīsies, to redzēsim Vācijas posmā 10. septembrī un noslēguma sacensībās Nīderlandē, Markelo trasē, kur cīņas notiks nedēļu vēlāk, 17. septembrī.

Pirmajā desmitniekā no latviešiem ir vēl arī Haralds Kurpnieks, kurš startē kopā ar beļģu pilotu Marvinu Vanlušenu. Iepriekšējo posmu Kurpnieks bija spiests izlaist, taču ir dalībnieku sarakstā uz sacīkstēm Vācijā. Viņi šobrīd astotie, 36 punktus aiz Daidera/Stupeļa ekipāžas un 25 punktus priekšā tuvākajiem sekotājiem.

Neviens cits Latvijas pārstāvis nav atrodams Vācijas posma dalībnieku sarakstā, kur šobrīd kopumā ir pieteikta 51 ekipāža. Tiesa, kā bijis redzams jau citās Grand Prix nedēļas nogalēs, faktiski uz starta parasti iziet mazāk braucēju.

Rudersbergas trase atrodas aptuveni 30 kilometrus no Štutgartes, un vācieši allaž mīlējuši blakusvāģu motokrosu, par ko liecina plaši apmeklētās šīs disciplīnas sacensības. Pašiem viņiem gan pasaules čempionu titulus nav izdevies redzēt sen, kopš 1980. gada, kad pirmajā pasaules čempionātā uzvarēja leģendārie Reinhards Bolers un Zigfrīds Millers. Šajā posmā vāciešu lielākās cerības ir Vācijas čempioni Marsels Faustmans un Makss Frešs.

PČ kopvērtējums pirms 13. posma

VietaEkipāžaValstsMotociklsPunkti
1.Bakss/MusēNL-FWSP/Zabel495
2.Žirū/MucenieksF-LVWHT/Husqvarna465
3.Vilemsens/BakssNL-NLWSP/Zabel442
4.HermanssVan GālensNL-NLVMC/Zabel338
5.Brauns/MilardsGB-GBWSP/Zabel335
6.Čermaks/ČermaksCZ-CZWSP/MEGA329
7.Daiders/StupelisLV-LVVMC/Zabel318
8.Vanlušens/KurpnieksB-LVVMC/Zabel282
9.Vilkinsons/ČembirleinsGB-GBWSP/MEGA257
10.Veldmans/Van den BogārtsNL-NLWHT/Husqvarna242
19.Santermanss/DaidersB-LVWSP/Zabel79
39.Variakojis/AntonsLT-LVWSP/Husqvarna10
58.Jegorovs/JegorovsLV-LVVMC/KTM1