Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

MXGP zvaigzne Desāls nebeigs karjeru un arī 2020. gadā startēs "Kawasaki" komandā

Juris Grīns
Juris Grīns

MXGP zvaigzne Desāls nebeigs karjeru un arī 2020. gadā startēs "Kawasaki" komandā
Klemēns Desāls. Foto: mxgp.com

Pagājušās sezonas trešais spēcīgākais MXGP braucējs Klemēns Desāls parakstījis jaunu vienošanos ar "Kawasaki" rūpnīcas komandu, līdz ar ko turpinās to pārstāvēt arī 2020. gada sezonā.

2018. gadā Desāls MXGP kopvērtējumā piekāpās tikai spēcīgajiem "KTM" nometnes sportistiem Džefrijam Herlinsam un Antonio Kairoli, bet vienīgo "Grand Prix" uzvaru izcīnīja Krievijas posmā. Šogad viņam Krievijas posms bija neveiksmīgs, jo tika gūts savainojums, kā rezultātā Desāls sezonu bija spiests pārtraukt un kopš tā laika uz starta nav izgājis.

Beļģijā tekoties ar "Monster Energy Kawasaki Racing Team" īpašnieku Tjerī Šizatu Suconi un "Kawasaki Europe" sacīkšu menedžeri Stīve Gatridžu, Desāls parakstījis jaunu līgumu ar komandu, līdz ar to turpinās to pārstāvēt arī nākamgad.

"Nekad neesmu šaubījies par savu nākotni, zinu, kur gribu doties, zinu, ko sagaidīt, un nebija nekāda iemesla pēc šī savainojuma gūšanas beigt karjeru," atzina Desāls. "Jūtos ļoti labi, kad trenējos sportam, un man aizvien ir liela motivācija. Zinu, ka, lai gan manu sāncenšu līmenis ir ļoti augsts, varu cīnīties par uzvarām, un, kad izeju uz starta, mans mērķis vienmēr ir uzvara."

Šobrīd Desālam ārsts jau ļauj ar velosipēdu braukt pa asfaltu, bet jau pēc dažām nedēļām sportists sēdīsies uz kalnu divriteņa. Šobrīd viņš vēl neprognozē, kad atkal varēs braukt ar motociklu un atgriezties sacensībās.

Pašlaik savainojumu ārstē arī otrs "Kawasaki" rūpnīcas braucējs Džulians Lībers. Bija plānots, ka iepriekšējā posmā Beļģijā komandu atkal pārstāvēs Tomijs Sīrls, taču viņš bija spiests atsaukt dalību pēc pirmajiem treniņbraucieniem, jo roka, kas tika savainoja nedēļu iepriekš Čehijā, sāpēja pārāk stipri.

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro

  +1 [+] [-]

, 2019-08-08 18:10, pirms 5 gadiem
Kopš kura laika viņs ir francūzis, autor??