Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jonass: "Uzvarēt ir patīkami, bet reizēm gadās neveiksmes"

Juris Grīns
Juris Grīns

Jonass: "Uzvarēt ir patīkami, bet reizēm gadās neveiksmes"
Pauls Jonass
Foto: mxgp.com

Paulam Jonasam pasaules motokrosa čempionāta posmā Beļģijā svētdien faktiski izdevās izglābties no neveiksmes, kad otrajā braucienā pēc kritiena nācās atkrist uz pašām beigām, tomēr finišā latvietis iebrauca piektais. Sportists atzīst, ka galvenais, kas tika paveikts Lommelā, ir spēšana nezaudēt punktus savam galvenajam sāncensim Džeremijam Sīveram.

Jau vēstīts, ka Jonass pirmajā braucienā uzvarēja, bet otrajā, lai gan pirmajā līkumā pēc starta krita, spēja apdzīt vairumu no sāncenšiem un finišēja piektais, kas "Grand Prix" posma summā deva iespēju kāpt uz pjedestāla otrā pakāpiena.

"Uzvarēt vienmēr ir patīkami, bet reizēm gadās neveiksmes," pēc sacensībām atzina Jonass. "Tas, ka no pēdējās vietas spēju aizcīnīties līdz piektajai, man neliek justies slikti. Daudzi saka, ka tituls tiek izcīnīts neveiksmīgajās dienās un, domāju, ka šī bija viena no tādām dienām."

Par uzvarētāju MX2 klasē Beļģijā kļuva otrs "Red Bull KTM Factory Racing" komandas sportists Horhe Prado, kurš pirmajā braucienā saspringtā cīņā piekāpās Jonasam, bet otrajā braucienā finišu sasniedza pirmais.

Tikmēr pasaules čempionāta kopvērtējumā līderim Jonasam izdevies par trim punktiem attālināties no tuvākā sekotāja Džeremija Sīvera, kurš pārstāv "Suzuki World MX2" komandu. Arī šveicietis posmu neaizvadīja bez mazām neveiksmēm. Tagad abus šķir jau 50 punkti.

"Pirmajā braucienā, kad apdzinu Horhi, darīju visu, lai saglabātu vadību," atzīst Jonass. "Otrajā braucienā, kad piedzīvoju kritienu jau pašā sākumā, zināju, ka priekšā gaida gara, gara cīņa, jo trase bija pilna ar "špūrēm", un pēdējās minūtes būs pašas svarīgākās. Nesteidzīgi izmantoju laiku, lai kāptu arvien augstāk. Pats svarīgākais šajā posmā bija tas, ka nezaudēju punktus un esam čempionāta vadībā, kas ir ļoti labi."

Līdz sezonas izskaņai atlikuši vēl pieci posmi, nākamais no kuriem notiks 13. augustā Šveicē.

PČ kopvērtējums MX2 klasē pirms 15. posma

VietaSportistsValstsMotociklsPunkti
1.Pauls JonassLATKTM589
2.Džeremijs SīversSUISuzuki539
3.Tomass Kjers OlsensDENHusqvarna437
4.Benuā PaturelsFRAYamaha429
5.Džulians LībersBELKTM412
6.Tomass KovingtonsUSAHusqvarna351
7.Horhe PradoESPKTM315
8.Braiens BogerssNEDKTM294
9.Hanters LorenssAustrālijaSuzuki246
10.Brents van DoninksBeļģijaYamaha246

Izmantotie resursi:
MXLarge - Motocross News

  +1 [+] [-]

, 2017-08-08 19:30, pirms 7 gadiem
Fanu vērtējums viennozīmīgs, šajā grūtajā trasē (visā P.Č. seriālā pati smagākajā trasē) Pauls parādīja, kurš šogad ir motokrosa kings MX2 klasē. Tu esi labākais un mēs fani lepojamies ar Tevi. Tiekamies pēc nedēļas Šveicē!