Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Mucenieka bijušais pilots Žirū pēc smaga kritiena, visticamāk, vairs nestaigās

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Mucenieka bijušais pilots Žirū pēc smaga kritiena, visticamāk, vairs nestaigās
Valentēns Žirū. Foto: https://www.facebook.com/fimsidecarcross

Blakusvāģu motokrosa pilots Valentēns Žirū, kurš 2017. gadā kopā ar Elviju Mucenieku izcīnīja otro vietu pasaules čempionātā, svētdien piedzīvojis smagu kritienu, gūstot nopietnas traumas, kas, visticamāk, liegs viņam atgūt spēju staigāt.

Svētdien Markelo trasē Nīderlandē uzvaru pasaules čempionāta posmā abos braucienos svinēja Nīderlandes pilota Etjēna Baksa un latviešu kantētāja Kaspara Stupeļa ekipāža. Diemžēl otrajā braucienā kritienu piedzīvoja francūzis Žirū, kuram mugurā ietriecās cits braucējs.

Kā ziņo sacensību organizatori, tad otrajā braucienā smagu kritienu piedzīvoja Žirū ekipāža, kura nekavējoties tika nogādāta slimnīcā. Diemžēl jaunākā informācija nav iepriecinoša, jo pilots guvis smagas traumas.

Tiek ziņots, ka Valentēnam ir mugurkaula lūzums, kā arī mugurkaula 12. skriemelis ir pilnībā iznīcināts. Sportistam ir četras lūzušas ribas un caurdurtas plaušas. Diemžēl ārsti neuzskata, ka viņš varēs atgūt spēju staigāt…

“Ārsti nedomā, ka Žirū varēs atgūt spēju staigāt. Mēs lūdzam fanus respektēt Valentēna un viņa ģimenes privātumu šajā smagajā brīdī,” teikts oficiālajā paziņojumā.

Šobrīd jau internetā ir iespēja ziedot sportista ārstēšanai un medicīnisko izmaksu segšanai.

  +3 [+] [-]

, 2019-07-08 21:23, pirms 5 gadiem
😥😥😥🙏🙏🙏 Cerēsim uz to labāko 🙏🙏🙏

  +2 [+] [-]

, 2019-07-08 21:38, pirms 5 gadiem
Ārprāts, kas par nežēlīgu traumu, kaut nu nepiepildītos ārstu teiktais par kāju paralīzi...

  +1 [+] [-]

, 2019-07-09 08:53, pirms 5 gadiem
Sausmas.Ja viens skriemelis pilniba iznicinats tad nav varianti.Es sados gadijumos atceros to,ka kads tur taisijas galvu parstadit uz cita kermenja,nez ka vinji taisijas savienot sos nervus,ja jau miljoniem ci8lveku ir uz ratinjkresliem?Kadu laiku atpaklaj lasiju,ka medicina tulit jau buus atrisinajusi so probleemu,nu kur ir?