Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Motokrosa braucējam Kovingtonam konstatēts Epšteina-Barra vīruss

Juris Grīns
Juris Grīns

Motokrosa braucējam Kovingtonam konstatēts Epšteina-Barra vīruss
Tomass Kovingtons. Foto: mxgp.com

Pērn pasaules motokrosa čempionātā startējušais Tomass Kovingtons šo sezonu aizvada Amerikā, taču pirmajos posmos nav izcēlies ar labiem rezultātiem. Izrādās, jau kādu laiku viņš ir sliktā formā, bet šonedēļ atklājās, ka Kovingtonam ir Epšteina-Barra vīruss.

2018. gada sezonā "Husqvarna" rūpnīcas sportists Kovingtons uzvarēja divos pasaules čempionāta posmos MX2 klasē, sezonu noslēdzot pirmajā pieciniekā. Šogad viņš startē ASV bāzētajā "Lucas Oil Pro" motokrosa čempionātā, taču pirmo trīs posmu laikā tikai vienā no sešiem braucieniem spējis finišēt pirmajā divdesmitniekā, par ko piešķir punktus. Sākotnēji vājo sniegumu daudzi izskaidroja ar to, ka Kovingtons vēl nav pieradis pie Amerikas motokrosa, taču tagad noskaidrojies, ka vainojama slimība.

"Gribu atvainoties, ka vairākas pēdējās nedēļas klusēju," sociālajos tīklos raksta Kovingtons. "Apmeklēju ārstu un šonedēļ veicu pārbaudes, kurās atklājās, ka man ir Epšteina-Barra vīruss. Jau apmēram mēnesi esmu galīgi noguris un trūkst spēka, kas sevišķi bija jūtams pagājušajās sacensībās Kolorado. Tieši tobrīd sapratu, ka kaut kas nav kārtībā. Tagad darīšu visu, lai iespējami ātrāk atkal būtu uz kājām. Liels paldies visiem, kas turpināja mani atbalstīt, paldies arī "Rockstar Energy Husqvarna" komandai, kas palīdz man šajā posmā."

Dažreiz pietiek ar vien dažas nedēļas ilgu atpūtu, lai Epšteina-Barra vīrusa simptomi pārietu. Lai gan šobrīd nekādi oficiāli paziņojumi nav sniegti, diezgan droši var teikt, ka amerikānis ņems pārtraukumu, lai atlabtu.

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro