Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Zantē 95 km garā trasē notiks enduro rallijs

Juris Grīns
Juris Grīns

šo sestdien, 10. jūnijā Zantē norisināsies Baltijas enduro rallija pirmais posms. Par sacensību īpašo gaisotni rūpēsies Baltijas enduro čempions Kristians Evarsons, pasaules apceļotājs Mārtiņš Sils un uzņēmums "DiviRati".

Sacensību organizators Mārtiņš Sils ("apPasaule") stāsta, ka enduro rallijs no klasiskā enduro atšķiras ar to, ka trasē nav izvietotas zīmes un nav novilktas lentas. Šīs vairāk ir orientēšanās sacensības: "Komandā ir divi sportisti, kuri dodas trasē un ar GPS iekārtā ielādētās kartes palīdzību meklē vietas, kurās jāuzņem fotoattēli noteiktos kontrolpunktos un noteiktā secībā.”

Braucēji savas braukšanas prasmes varēs pārbaudīt arī divos ātruma testos, kas jāveic uz laiku. Baltijas enduro rallijam ir divi posmi - 10. jūnijā Zantē un 23. septembrī Lietuvā, kur notiks arī Baltijas kausa otrais posms.

"Zantē enduro rallija kopējais trases garums ir aptuveni 95 km," stāsta Mārtiņš Sils. "Tā būs līdzīga enduro sprinta trasei. Būs divi ātruma testi, viens pļavas tests un otrs ekstrēmais tests, kurā sarežģītākos šķēršļus, kā, piemēram, mašīna, riepas, baļķi, varēs apbraukt pa vieglāku ceļu, taču tas būs nedaudz ilgāk. Visi testi būs izbraucami. Zantieši visus laipni aicina."

Arī šogad ikvienam būs iespēja startēt Tūristu klasē, neatkarīgi no vecuma un pieredzes. Viss, kas nepieciešams ir motocikls un vēlme piedalīties. Tūristu klases ietvaros būs iespēja izbraukt enduro trasi visā tās garumā noteiktajos laikos, bez iebraukšanas speciālajos testos. Visiem dalībniekiem, kuri būs veiksmīgi izturējuši līdz galam un finišējuši, tiks pasniegts sertifikāts.

Baltijas enduro rallija starts 10.jūnijā plkst. 10:00, stadionā.

Sacensību nolikums: Enduro Rally
Dalībnieku reģistrācija: Enduro Manager - Baltijas Enduro sacensību...

Informāciju sagatavoja:
Luīze Mīkstā, LaMSF