Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

MXGP čempiona Gajsera izredzes uz titulu būtiski iedragātas

Juris Grīns
Juris Grīns

MXGP čempiona Gajsera izredzes uz titulu būtiski iedragātas
Tims Gajsers
Foto: Twitter.com/motocrossvice

Šīs nedēļas nogalē Krievijā turpināsies pasaules motokrosa čempionāts, taču sacensības būs spiests izlaist pašreizējais MXGP čempions Tims Gajsers, kas līdz ar to būtiski iedragās viņa cerības uz 2017. gada titulu.

Divus smagus kritienus "Honda" rūpnīcas komandas sportists Gajsers piedzīvoja septītajā posmā Latvijā, līdzīgs liktenis slovēni piemeklēja arī pēc divām nedēļām sekojušā astotajā posmā Vācijā. Negadījumos Ķegumā braucējs guva nobrāzumus un sasitumu, bet pēc kritieniem Vācijā jau sekas bija smagākas. Desmitajā posmā Francijā Gajsers vēl startēja kvalifikācijā, tomēr abus finālbraucienus izlaida.

Šobrīd kļuvis zināms, ka Gajsers ir lauzis plecu. Viņu ārstē kāds speciālists no īpašas sportistu klīnikas Slovēnijā un arī turpmākās nedēļas nāksies pavadīt ārsta uzraudzībā. Tas, ka fiziskā atpūta ir viens no priekšnoteikumiem, lai savainojums ātrāk sadzītu, nozīmē, ka Gajsers nevarēs stāties uz starta MXGP posmā Orļonokas trasē, kas tiks aizvadīts šajā nedēļas nogalē.

"Šī ir tā lieta, no kā es patiesi centos izvairīties, jo tiešām negribu izlaist nevienas sacīkstes," stāsta Tims Gajsers. "Par nelaimi, mana pleca savainojums ir mazliet smagāks nekā sākumā domājām, tādēļ nākas pieņemt to, ka nevarēšu šonedēļ startēt. Gribu būt pilnīgi vesels, kad atgriezīšos. Ļoti žēl, ka nevarēšu startēt, sevišķi tāpēc, ka šīs ir pirmās pasaules čempionāta sacensības Krievijā kopš 2012. gada."

Šobrīd netiek ziņots, kad Gajsers būs atpakaļ uz starta, tomēr skaidrs, ka tas pamatīgi ietekmēs viņa izredzes pacīnīties par 2017. gada pasaules čempiona titulu. Pērnās sezonas čempions jau Latvijas posmā zaudēja pirmo vietu kopvērtējumā, bet šobrīd atkritis līdz ceturtajai pozīcijai, no līdera Antonio Kairoli atpaliekot 86 punktus.

MXGP kopvērtējums pirms Krievijas posma

VietaSportistsValstsMotociklsPunkti
1.Antonio KairoliITAKTM347
2.Gotjē PolēnsFRAHusqvarna297
3.Klemēns DesālsBELKawasaki289
4.Tims GajsersSLOHonda261
5.Džeremijs van HorebīksBELYamaha261
6.Džefrijs HerlingssNEDKTM253
7.Jevgēņijs BobriševsRUSHonda214
8.Romēns FevrsFRAYamaha209
9.Makss NaglsGERHusqvarna200
10.Glens KoldenhofsNEDKTM176

Izmantotie resursi:
Home | MXGP

     [+] [-]

, 2017-06-08 15:52, pirms 7 gadiem
tikai Herlingss vēl var kaut ko sačakarēt Kairoli, citu prerendentu tur vairs nav

     [+] [-]

, 2017-06-08 18:23, pirms 7 gadiem
Nagls šogad regresējis, Fevre arī..neierasti.ka šie tik zemu

     [+] [-]

, 2017-06-08 18:51, pirms 7 gadiem
Nu tur, ja traumas nebūs tad Cairoli pacels...