Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Menas salas TT sacīkstēs bojā gājuši vēl divi sportisti

Juris Grīns
Juris Grīns

Menas salas TT sacīkstēs bojā gājuši vēl divi sportisti
Johems van den Hoeks
Foto: Dave Keen/Pacemaker

Leģendāro Menas salas TT motosacīkšu traģiskais stāsts turpinājās trešdien, kad bīstamajā Snaefell Mountain Course trasē bojā gājuši vēl divi sportisti.

Jau ziņojām, ka otrdienas vakarā izdzisa angļu motobraucēja Deivija Lamberta dzīvība, kurš smagu kritienu bija piedzīvojis svētdien notikušā "TT Superbike" klases pirmā finālbrauciena trešajā aplī. Sportistam, kuram šīs bija debijas sacensības Menas salas TT sacīkstēs, tomēr trasē pieredze gūta citu sacensību ietvaros, tobrīd bija 48 gadi.

Ar to traģēdijas nebeidzās. Trešdien "Royal London 360 Quantum Superstock" klases sacīkstēs jau pirmajā aplī krita holandietis Johems van den Hoeks, gūstot nāvējošas traumas. Šajā trasē viņš debitēja pērn, piedaloties sacīkstēs vairākās klasēs. Van den Hoeka līdz šim augstākais rezultāts bija 27. vieta. 28 gadus vecais sportists šogad pārstāvēja "TC Racing Team" komandu un startēja ar 1000 kubikcentimetru "Honda Fireblade" motociklu.

Trešdien notika vēl viens traģisks negadījums "Senior TT" klases kvalifikācijas braucienu laikā. Kritiena rezultātā mira 33 gadus vecs īru motosportists Alans Bonners. Šis braucējs Menas salas TT sacīkstēs debitēja 2014. gadā un līdz šim viņa augstākais rezultāts bija 15. vieta. Bonners 2015. gadā apli veica ar 204.531 km/h un tas ir lielākais vidējais ātrums, ar kādu Snaefell Mountain Course trasi jebkad noriņķojuši sportisti no Īrijas.

Pērn šajā trasē nositās četri sportisti un pēdējo reizi neviens letāls iznākums nav reģistrēts 2001. gadā. Sacensības Menas salā notiek kopš 1911. gada un šajā laikā bojā gājuši jau 255 braucēji, taču dažkārt letāli cietuši arī skatītāji.