Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Motosportists Siliņš ar augstu rezultātu uzsāk Eiropas čempionātu

Juris Grīns
Juris Grīns

Motosportists Siliņš ar augstu rezultātu uzsāk Eiropas čempionātu
Edgars Siliņš uz pjedestāla Portugālē. Foto: Facebook.com/EdgarsSilins86Fan

Motosportists Edgars Siliņš pagājušās nedēļas nogalē startēja Eiropas enduro čempionāta pirmajā posmā, kas norisinājās Portugāles pilsētā Goišā, izcīnot augsto otro vietu savā klasē.

Sportistus sagaidīja Portugālei šķietami neraksturīgi laikapstākļi - zema gaisa temperatūra, pamatīgs lietus, krusa un vējš, kas trasi padarīja krietni grūtāk izbraucamu. Pirmo dienu Siliņš aizvadīja veiksmīgi, kritienus nepiedzīvoja un, lai gan saņēma vienas minūtes sodu, ierindojās trešajā pozīcijā 250 4T klases vērtējumā.

Savukārt sacīkšu otrā diena latviešu sportistam bija vēl labāka, lai arī ne mazāk grūta. Ātrākais arī šajā reizē bija čehu braucējs Patriks Markvarts, bet Siliņš, kurš startēja ar "Husqvarna" motociklu, ieņēma otro vietu, zaudējot uzvarētājam 3 minūtes un 14 sekundes. Arī Eiropas čempionāta posma summā Edgaram otrā vieta.

"Divas dienas Eiropas enduro čempionātā Portugālē ir beigušās," vēsta Edgars Siliņš. "Trakas divas dienas. Pārbraucieni bija ļoti interesanti un tehniski, jo slapjais laiks darīja savu. Trase nebija no vieglajām, bet patika akmeņainie uzbraucieni un stāvie nobraucieni. Krosa tests bija viena liela peļķe, kur viss izšķīrās līkumu trajektorijās. Abi enduro testi bija ar dziļām un garām špūrēm, kas pēc lietus bija ļoti slidenas un dziļas, pēdējos apļus nācās ļoti mainīt trajektorijas un trāpīt veiksmīgākajā trajektorijā, kas prasīja daudz spēka. Visos testos noderēja vecās, labās skijoringa prasmes. Taču šoreiz manā klasē viens bija ar lielākām skijoringa un sānslīdes prasmēm. Sestdien ierindojos trešajā vietā. Svētdien - otrajā vietā un kopējā vērtējuma izcīnīta otrā vieta, svarīgie punkti iegūti. Sen nebiju šādos laika apstākļos braucis un kur vēl siltajā Portugālē - lietus, vējš, krusa, aukstums. Tagad kādam laikam lietus un dubļu pietiks. Paldies manam apkalpojušajam personālam par milzu darbu un pacietību šādos laika apstākļos. Jūs esat labākie."

Eiropas čempionāta sezona šogad sastāv no četriem posmiem. Nākamais 25. un 26. maijā ir plānots Slovākijā, pēc tam 29. un 30. jūnijā sacensības notiks tepat Latvijā, Madonā, savukārt noslēdzošais posms risināsies no 6. līdz 8. septembrim Somijā.

EČ pirmā posma kopvērtējums

VietaSportistsValstsMotociklsPunkti
1.Patriks MarkvartsCZEKTM40
2.Edgars SiliņšLATHusqvarna32
3.Maciejs GiemzaPOLHusqvarna28
4.Fēlikss GunerheimsSWEYamaha23
5.Džeks DičfīldsGBRYamaha20
6.Alekss GunerheimsSWEYamaha17
7.Robins VissSWEYamaha11

Visi rezultāti: FIM Europe Official Results

Ieskats sacensību norisē: