Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Grīnfelds pasaules čempionātu pabeidz ar pirmo uzvaru

Juris Grīns
Juris Grīns

Grīnfelds pasaules čempionātu pabeidz ar pirmo uzvaru
"Junior" klases sacensību starts Bilbao trasē. Foto: superenduro.org

Ar izcīnītu pirmo uzvaru kādā no finālbraucieniem un gūtu pjedestālu posma summā pasaules čempionāta sezonu superenduro disciplīnā noslēdzis latviešu motosportists Andris Grīnfelds.

Pasaules čempionāta pēdējais, piektais posms "GP Euskadi" norisinājās Spānijas pilsētā Bilbao. Līdz šim notikušajos posmos Polijā, Vācijā, Spānijā un Ungārijā "CEC I.S.Racing" komandas pārstāvim gāja dažādi, taču nevienā no braucieniem neizdevās aizcīnīties līdz vadošajam trijniekam.

Bilbao posmā Grīnfelda sniegums bija lielisks - pirmajā finālbraucienā sportists finišēja otrais, uzvarētājam Timam Apolem no Vācijas zaudējot 13 sekundes, bet otrajā braucienā tika gūta pirmā uzvara, ar nedaudz vairāk par sekundi pārspējot čehu braucēju Daividu Ciprianu. Trešajā braucienā Grīnfelds saņēma desmit sekunžu sodu un ierindojās septītajā vietā, bet "Junior" klasē tas deva trešo pozīciju posma summā.

Par "Junior" ieskaites čempionu priekšlaicīgi bija kļuvis brits Viljams Hoars, kurš pēdējā posmā līdz ar to izvēlējās iemēģināt spēkus "Prestige" kategorijā. Tajā par šīs sezonas pasaules čempionu superenduro kļuva Koltons Hākers, kuram šis ir jau trešais tituls karjerā. Savukārt Grīnfelds provizoriski sezonu pabeidzis ar 12. rezultātu kopvērtējumā.

Pasaules čempionāta kopvērtējums "Junior" klasē

VietaSportistsPunkti
1.Viljams Hoars227
2.Tims Apolle211
3.Davids Siprians181
4.Norberts Levente Jozsa146
5.Leons Hentšels118
12.Andris Grīnfelds67

Pasaules čempionāta kopvērtējums "Prestige" klasē

VietaSportistsPunkti
1.Koltons Hākers263
2.Koudijs Vebs259
3.Tadijs Blažusiaks234
4.Pols Taress155
5.Alfredo Gomess145