Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Sabulis: "Šogad gribu nostartēt bez traumām un Eiropā iekļūt Top 10"

Juris Grīns
Juris Grīns

Sabulis: "Šogad gribu nostartēt bez traumām un Eiropā iekļūt Top 10"
Kārlis Sabulis
Foto: Jānis Pastars

Kārlis Sabulis ar savu komandu "MX Moduls" jauno motokrosa sezonu uzsāka ar vairākas nedēļas ilgu treniņnometni ASV. Atgriezies mājās, sportists startēja Eiropas čempionāta pirmajā posmā Nīderlandē EMX250 klasē, kā arī Latvijas kausa izcīņas atklāšanas sacensībās Liepājā. Par to, kā gāja Amerikā un pirmajās šīs gada sacensībās, kā arī, kādi ir sezonas tālākie mērķi, Kārlis stāsta intervijā portālam "Sportacentrs.com".

Šogad ar komandu atkal biji devies uz ASV. Pastāsti, kā pagāja treniņnometnē pavadītais laiks?

Kārlis Sabulis: "Trešo gadu pēc kārtas "MX Moduls" komanda organizēja treniņnometni ASV. Tur gāja ļoti labi, strādājām kopā ar motokrosista Dīna Vilsona (Dean Wilson) treneri Semu Hallu (Sam Hall), kurš trenēja tikai braukšanu. Cits treneris trenēja mūs sporta zālē un palīdzēja ar tehniku. Braucām daudz, jo jauna tehnika - šogad stratēsim ar "Yamaha" motocikliem. Vajadzēja pierast un visu saregulēt."

Amerikā arī startējāt vairākās sacensībās…

K.S.: "Motokrosa seriāls tur bija interesants – četri braucieni pa 8 apļiem. Trase no rīta bija dubļaina, tāpēc man bija grūti. Startēju ar mazo 250cc moci. Dienas beigās jau spēju turēties līdzi arī tiem, kuri startēja ar lielajiem 450cc močiem. Otrās sacensības notika "Glen Helen" mototrasē. Tajās bijām piedalījušies vairākkārt. Šoreiz tās noritēja sekmīgi, un abus braucienus uzvarēju. Centos arī tikt līdzi lielajiem, jo abas klases startēja kopā."

Šogad esi ticis pie jauna motocikla, un tika ziņots, ka komanda saņems atbalstu no "Yamaha" Eiropas pārstāvniecības. Ko tas īsti nozīmē?

K.S.: "2016. gadā starp motokrosa klubu "MX Moduls" un "KS14" (Kristeru Serģi) tika noslēgts sadarbības līgums. Tas nozīmē to, ka šajā sezonā "MX Moduls" sportisti startēs ar "Yamaha" motocikliem, jo tieši Serģis ir šīs markas oficiālais un vienīgais izplatītājs Latvijā. Sadarbība paredz arī to, ka ar "Yamaha" Eiropas pārstāvniecības atbalstu es un mans komandas biedrs Dāvis Ivanovs startēsim arī Zviedrijas un Dānijas čempionāta posmos. Zviedrijas un Dānijas čempionāta posmos visu tehniku "MX Moduls" komandai sagatavos "Yamaha" Eiropas pārstāvniecība. Iespējas būs lielākas, bet, protams, viss būs atkarīgs no uzrādītajiem rezultātiem šajos un Eiropas čempionātos. Jo labāks rezultāts, jo arī "Yamahas" Eiropas pārstāvniecība uz mums skatīsies citādāk."

Foto: Dan Alamangos

Kādās valstīs un čempionātos šogad būsi redzams, un, kāpēc komanda izvēlējusies startēt arī tādās valstīs kā Zviedrija un Dānija? Biežāk latvieši tomēr redzami Nīderlandē, Beļģijā...

K.S.: "Šogad startēšu Latvijas motokrosa čempionātā un dažos motokrosa seriāla "Superkauss" posmos. Startēšu arī Eiropas čempionātā EMX250 klasē, kura posmi sadalīti pa visu Eiropu. Brauksim arī vairākus Zviedrijas un Dānijas čempionāta posmus. Zviedrijas un Dānijas čempionāta posmos piedalīsimies, jo "Yamaha" Eiropas pārstāvniecība ir noteikusi šādu prasību. Tas tāpēc, ka "Yamaha" Eiropas galvenā pārstāvniecība ir tieši Zviedrijā. Ir prieks, ka komanda spēj īstenot manu sapni, lai es varu startēt starp Eiropas labākajiem un pierādīt, ka esmu viens no viņiem."

Pastāsti, kā gāja Eiropas čempionāta pirmajās sacensībās? Konkurence bija milzīga, bet izdevās tikt "Top 20"...

K.S.: "Teikšu godīgi - braucot uz turieni, biju mazliet sabijies tieši par trasi. Nedēļu pirms tam biju atbraucis no ASV, kur pārsvarā trases ir vidēji cieta seguma. Starp treniņnometni ASV un sacensībām Valkensvārdē paspēju aizvadīt tikai divus treniņus pa smiltīm. Kvalifikācijā trase bija dubļaina, taču man izdevās ļoti ātri pielāgoties.Tā kā arī dubļu trases man padodas diezgan labi, spēju arī parādītīt piekto ātrāko apļa laiku savā grupā. Uz starta devos kā desmitais. Pirmais brauciens bija ne tik veiksmīgs, jo iebraucu konkurentos, kuri bija saskrējušies, rezultātā mocim pazuda abas bremzes, izstājos. Nepārdzīvoju un neņēmu pie sirds, bet gatavojos otrajam braucienam. Otrais brauciens izdevās krietni labāks. Finišēju 15. vietā. Esmu ļoti apmierināts."

Latvijas kausa posmā uzveici komandas biedru Dāvi Ivanovu. Kā vērtē savu sniegumu Liepājā?

K.S.: "Sniegums ļoti labs. Ņemot vērā, ka stratēju Laumas trases smiltīs ar mazo moci, varētu pat teikt, ka lielisks. Man tās bija treniņsacensības, lai pārbaudītu, pie kā strādāt un ko uzlabot gan sev, gan mocim."

Foto: K.Sabuļa sociālie tīkli

Šogad jūti, ka esi kļuvis spēcīgāks? Kādās jomās tas vislabāk jūtams?

K.S.: "Viennozīmīgi varu teikt, ka jūtos labi! Pirmkārt, jau jāsāk ar to, ka esmu izveseļojies un gatavs strādāt, un darīt visu pilnvērtīgi, ko nevarētu teikt par iepriekšējām sezonām. Par to jāsaka paldies manai fizioterapeitei Baibai Rajeckai, kura mani saliek pa vietām un zina, ko darīt, kad vajadzīga palīdzība. Par fizisko sagatavotību runājot, šogad uz moča jūtos stiprs, pateicoties Arnim Kalniņam, jo ziemā tika ieguldīts liels darbs, strādājot tieši Arņa pavadībā."

Pēc pagājušajā gadā Latvijas čempionātā sasniegtā (vicečempiona tituls MX2 klasē), šogad droši vien mērķē uz pirmo vietu?

K.S.: "Katru gadu mērķis ir nostartēt pilnu sezonu. Centīšos attaisnot cerības šogad, jo tas neizdevās pāgajušajā gadā. Man ir stipra komanda, apkārt labi cilvēki, un apstākļi liecina par to, ka visam vajadzētu izdoties!"

Kurus sportistus šobrīd uzskati par saviem sīvākajiem un visgrūtāk uzveicamajiem konkurentiem Latvijas motokrosā?

K.S.: "Es teikšu godīgi - uz konkurentiem neskatos, ja tā nav sacensību diena. Mani neinteresē, ko dara citi. Mēs visi tiekamies trasē un parādām viens otram, kurš ko ir darījis un uz ko ir spējīgs. Cenšos vairāk strādāt ar sevi, pilnveidot savas spējas un kļūt ar katru dienu labāks, nekā esmu šodien."

Vai Eiropas čempionātā esi sev izvirzījis konkrētus mērķus?

K.S.: "Pirmkārt, mans mērķis ir šogad Eiropas čempionātā nostartēt bez traumām. Otrkārt, gribu katrā posmā ierindoties "Top 10". Es ceru, ka viss turpināsies kā iesācies, un tad būs labi. Gribu pateikt lielu paldies vecākiem, kuri mani ir izaudzinājuši tādu, kāds es esmu. Paldies komandai, sponsoriem, atbalstītājiem, kuri manī ir ieguldījuši tik daudz, lai es sasniegtu iecerētos mērķus un varētu braukt ar labāko tehniku! Tāpat paldies maniem labākajiem draugiem, kuri vienmēr jutīs līdzi man, vienalga, kurā pasaules malā es būtu! Tiekamies trasē!"

Foto: RTMX Photography

  +1 [+] [-]

, 2016-04-09 09:26, pirms 8 gadiem
Novēlu lai Kārlim izdodas viss iecerētais, bet gavenais - visās sacensībās iemērīt igauņiem un vinnēt Latvijas čempionātā!