Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

papildināts Karro Anglijas čempionātā izcīna otro vietu

Juris Grīns
Juris Grīns

Karro Anglijas čempionātā izcīna otro vietu
Matīss Karro Anglijas čempionāta 2. posmā
Foto: mxgb.co.uk

Latvijas pārstāvis Matīss Karro ar izcīnītu otro vietu noslēdzis Anglijas motokrosa čempionāta otro posmu MX2 klasē. Arī kopvērtējumā pēc pirmajiem diviem sezonas posmiem viņš ir otrais.

Gluži tāpat kā pirmajā posmā, kas norisinājās marta vidū, arī šajā reizē Kadershilas trasē notikušajās sacensībās Karro izdevās uzvarēt gan kvalifikācijā, gan "Superpole" sesijā, kur startēja 12 ātrākie MX2 braucēji.

Karro padevās slikts pirmais brauciens, kurā sportists krita un finišēja tikai devītais, uzvarētājam Adamam Sterijam piekāpjoties par 52 sekundēm. Toties Karro bija lielisks otrajā braucienā, kad finišēja pirmais, uzveicot Melu Pokoku par 5 sekundēm. Arī trešajā sacīkstē Karro tika pie uzvaras, šajā reizē finišējot 2 sekundes priekšā Nevilam Bredšavam.

Trīs braucienu summā "Wilvo Forkrent KTM" komandu pārstāvošais Karro tomēr bija spiests atzīt Pokoka pārspēku, jo šis sportists izcēlās ar vislabāko stabilitāti, izcīnot divas otrās un vienu trešo vietu. Viņam izdevās apsteigt Karro par 2 punktiem. Arī sezonas kopvērtējumā Karro turpina sīvu cīkstēšanos par čempiona titulu, jo arī tur Pokoks ir viņam tikai 2 punktus priekšā. Atgādināsim, ka pirmajā posmā abi sportisti ieguva vienādu punktu skaitu.

'Šī nebija mana mīļākā trase, jo tā bija ļoti grūta. Taču, neskatoties uz to, kvalifikācijā izdevās izcīnīt pirmo starta vietu,” iesāk Matīss Karro. „Pirmā brauciena starts bija labs un aizbraucu kā trešais. Tajā brīdī nebija vēlmes uzreiz par katru cenu apdzīt sev priekšā esošos, jo zināju, ka brauciena vidū man būs izdevības viņus apdzīt. Taču pirmā apļa beigās pieļāvu rupju kļūdu, kas man lika zaudēt daudz pozīcijas. Beigās aizcīnījos līdz devītajai vietai ar ko, protams, apmierināts nebiju.”

''Otrā brauciena sākums identisks pirmajam – no starta aizgāju kā trešais, līdz brauciena vidū apdzinu konkurentus un izvirzījos vadībā, ko arī nosargāju līdz pašām beigām. Arī trešajā braucienā starts neizdevās, taču turpinājumā biju ātrs un izcīnīju pirmo vietu,” savus braucienus komentē Karro.

''Kopvērtējumā paliku otrais, kas man arī absolūtajā ieskaitē pēc diviem posmiem dod otro vietu. No līdera šobrīd atpalieku tikai divus punktus. Liels paldies "MX Moduls" un daudzajiem latviešu faniem, kas bija ieradušies mani atbalstīt klātienē. Bija patīkami redzēt trasē plīvojam Latvijas karogu. Savējie par savējiem,” pacilātā noskaņojumā nobeidz Karro.

Anglijas čempionāta trešais posms notiks 27. aprīlī Fokshilā.

2. posma rezultāti:

VietaBraucējsPunkti
1.Mel Pocock64
2.Matīss Karro62
3.Neville Bradshaw62
4.Adam Sterry56
5.Bryan MacKenzie50
6.Ben Watson45
7.James Cottrell41
8.Lewis Tombs39
9.Steven Clarke37
10.Lewis Trickett33

Anglijas čempionāta kopvērtējums MX2 klasē

VietaBraucējsPunkti
1.Mel Pocock128
2.Matīss Karro126
3.Neville Bradshaw107
4.Adam Sterry98
5.Bryan MacKenzie94
6.Lewis Trickett75
7.James Dunn75
8.Ben Watson66
9.Lewis Tombs65
10.James Cottrell61

Izmantotie resursi:
Home - MYLAPS Sports Timing
MAXXIS ACU British Motocross Championship