Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Iepriekš startējis ar lauztu roku, Herlingss Argentīnā sola pjedestālu

Juris Grīns
Juris Grīns

Iepriekš startējis ar lauztu roku, Herlingss Argentīnā sola pjedestālu
Džefrijs Herlingss
Foto: Racer X Online

2016. gada MX2 pasaules čempionam Džefrijam Herlingsam jaunās sezonas sākums un debija MXGP klasē izvērsusies grūta, jo pirmajos divos posmos Katarā un Indonēzijā sportistu aizvien nomocīja rokas savainojums, izpalika arī labi rezultāti. Pēc dažām nedēļām motokrosa sezona turpināsies Argentīnā, kur holandietis jau sola cīnīties par vadošajām pozīcijām.

Pirms pasaules čempionāta starta Herlingss lauza roku, tādēļ bija zem jautājuma viņa startēšana Katarā. "Red Bull KTM Factory Racing" komandas pārstāvis tomēr izgāja uz starta, bet nevienā no braucieniem pirmajā desmitniekā neiekļuva. Uzreiz pēc tam Herlingss devās pie mediķiem.

"Pirmdien apmeklēju ārstu un veicu rentgenuzņēmumu, bet fiksējošā plāksne bija savā vietā, kas ir labi," skaidro Herlingss, kurš pašlaik MXGP kopvērtējumā ieņem tikai 17. pozīciju. "Bija riskanti, jo kauls aizvien neturējās kopā, bet tomēr tas nebija nobīdījies, kas bija pozitīvi. Man bija vēl viena nedēļa, lai dziedētu šo savainojumu, tomēr Indonēzijā braukt bez sāpēm aizvien nebija iespējams."

Indonēzijā MXGP klasē tika aizvadīts tikai viens brauciens, kur Herlingss palika 17. vietā. Lietus dēļ trase bija ļoti dubļaina, līdz ar to zīmīgs faktors bija arī veiksme.

"Šī bija loterija, kurā daži braucēji bija ieguvēji, citi - zaudētāji," stāsta Herlingss. "Ir diezgan traki, ja brauc sestajā, septītajā vietā un tad pēkšņi iestrēgsti dubļos. Šobrīd no kopvērtējuma līdera atpalieku jau 51 punktu, bet aizvien ticu, ka viss ir iespējams. Sacīkšu sākums mana savainojuma dēļ bija grūts, kā jau paredzējām, bet laikapstākļi bija tādi, ka nekas vairs nebija manās rokās. Jāpieņem viss kā ir un jāturpina strādāt. Vismaz mana roka jutās daudz labāk nekā nedēļu iepriekš."

Līdz posmam Argentīnā, kas notiks 19. martā, ir pāris nedēļas, ko Herlingss var izmantot, nepārpūlējot traumēto roku. Sportists paredz, ka uz to brīdi šī trauma vairs lielas problēmas nesagādās un pirmo reizi šosezon viņš varēs parādīt visu savu potenciālu.

"Ceru, ka Argentīnā beidzot varēšu braukt pa priekšu, turklāt tā ir trase, kurā es arī ļoti labi jūtos," viņš saka. "Pjedestāls Argentīnā ir reāli iespējams."

Izmantotie resursi:
MXLarge - Motocross News