Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jonass: "Galvenais saglabāt vēsu galvu un mierīgi uz priekšu"

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Jonass: "Galvenais saglabāt vēsu galvu un mierīgi uz priekšu"
Pauls Jonass
Foto: KTM Factory Racing

"Red Bull KTM Factory Racing" sportists Pauls Jonass pagājušajās brīvdienās Sardīnijā aizvadīja pirmās sacensības šajā sezonā, kur Superfinālā 40 sportistu konkurencē mūsu sportists izcīnīja sesto vietu, piekāpjoties vien MX1 klases braucējiem.

MX2 klasē, kur arī uz starta izgāja 40 braucēji, Pauls pēc kritiena ieņēma otro vietu. Sarunā ar portālu ''Sportacentrs.com'' sportists atzina, ka īsti nav apmierināts ar rezultātu.

''Par pirmajām sacensībām varu teikt tā, ka braukšanas ziņā nostartēju labi, bet rezultāts gan nebija tāds, kādu vēlējos sasniegt. Kā jau tu redzēji, tad braucienā pieļāvu muļķīgu kļūdu, kas maksāja kritienu. Taču šo neveiksmi norakstu uz to, ka šīs bija pirmās sezonas sacīkstes, tāpēc bija neliels stress un satraukums, jo sen nebiju stāvējis aiz starta barjeras. Taču nu jau pirmās sacīkstes ir aiz muguras, tāpēc šobrīd jūtos labi un viss ir kārtībā,'' portālam ''Sportacentrs.com'' stāsta Pauls Jonass.

Sportists atzina, ka starpsezonā ir ļoti kārtīgi pastrādājis. ''Ziemas periodā ļoti daudz strādāju, tāpēc varu teikt, ka treniņprocess noritēja pēc plāna. Gan fiziski, gan ātruma ziņā šobrīd viss ir labi, tāpēc pagaidām esmu apmierināts. Vēl ir mazāk par mēnesi līdz sezonas pirmajam posmam Argentīnā. Zinu, kur vēl jāpiestrādā, lai uzlabotu savu sniegumu, bet zinu, ka viss būs kārtībā,'' turpina Pauls, kurš šogad startēs ar pirmo numuru.

''Jaunajai sezonai gatavojos Beļģijā, kur tika ieguldīts tas lielākais darbs, kā arī trenējos Itālijā un Spānijā. Ja pirms jaunā gada vairāk strādāju pie fiziskās sagatavotības, tad šobrīd jau vairāk braucu ar motociklu, taču, protams, turpinu uzturēt savu fizisko formu.''

Atgādināsim, ka 2017.gada pasaules čempionam motokrosā MX2 klasē Jonasam šogad būs jauns treneris - beļģis Harijs Evertss, desmitkārtējā pasaules čempiona motokrosā Stefana Evertsa tēvs, kurš pats četras reizes ir pierādījis sevi kā pasaulē labāko motokrosistu. Pauls atzīst, ka šobrīd sadarbība rit ļoti labi.

''Katram trenerim ir savs stils, savas zināšanas un savas darba metodes. Šobrīd piestrādāju pie tā, ko Harijs grib uzlabot manā braukšanā. Šobrīd pilnībā esmu apmierināts ar to, kā rit mūsu sadarbība. Ir vairāki sīkumi, kurus izdevies uzlabot. Bet, kā tas strādās dzīvē, redzēsim pirmajās sacensībās (smaida).''

Līdz sezonas sākumam Pauls piedalīsies vēl divās treniņsacensībās, kā arī paralēli turpinās trenēties. ''Jā, turpinām strādāt katru dienu, kā arī plānojam vēl līdz sezonas sākumam piedalīties divās sacensībās. Šobrīd vēl kārtīgi virsū dodam slodzītes, bet nedēļu pirms sacensībām slodzes samazināsim, lai ķermenis nedaudz atpūšas. Taču šobrīd noskaņojums ir labs un turpinām strādāt un gatavoties jaunajai sezonai. Galvenais saglabāt vēsu galvu un mierīgi uz priekšu,'' optimistiski nobeidz Jonass.