Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Šteinbergs startēs pasaulē lielākajās bezceļu motosacīkstēs Čīlē

Juris Grīns
Juris Grīns

Šteinbergs startēs pasaulē lielākajās bezceļu motosacīkstēs Čīlē
Ivo Šteinbergs. Foto: MS Photography

Latviešu motosportists Ivo Šteinbergs pirmdien ieradās Čīlē, lai startētu tur gaidāmajās sešu dienu enduro sacensībās. Šīs uzskatāmas par pasaulē lielākajām bezceļu motosacīkstēm.

FIM "International Six Days Enduro" (ISDE) sacensības tiek rīkotas kopš 1913. gada un šogad norisināsies jau 93. reizi. Katru gadu sacīkstes notiek citur, bet cīņā dodas dažādu valstu ātrākie sportisti, kuri sacenšas sešu dienu garumā. FIM ISDE tiek dēvētas arī par Enduro Olimpiskajām spēlēm.

Igauņu komandas "Sõmerpalu MK" sastāvā uz FIM ISDE devies arī Ivo Šteinbergs, kurš ir viens no vadošajiem enduro braucējiem Latvijā. Viņa komandas biedri būs igauņi Martins Leoks un Elarijs Talu.

Čīle var lepoties ar lielu dabas dažādību, līdz ar to sportistiem nāksies izbaudīt gan braukšanu pa tuksnešainu apvidu, gan lietus mežu. Sacīkšu pēdējā dienā būs jāaizvada motokross.

Sacensības sāksies 12. novembrī Vinja del Marā, kas atrodas aptuveni 40 km no valsts galvaspilsētas Santjago.

Pagājušajā gadā FIM ISDE notika Francijā, savukārt Čīle iepriekš sacensības uzņēma arī 2007. gadā.

Jāpiemin, ka 2019. gada janvārī Čīles teritorijā norisināsies slavenais Dakaras rallijs.

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro