Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latvijas junioriem 19. vieta Eiropas Nāciju kausā, godalgotas vietas "Coupe de l'Avenir"

Andris Liepa
Andris Liepa

Latvijas junioriem 19. vieta Eiropas Nāciju kausā, godalgotas vietas "Coupe de l'Avenir"
Mairis Pumpurs, Kārlis Alberts Rešulis un Rainers Žuks. Foto: facebook.com/MotokrosaKomisija

Eiropas Nāciju kausa izcīņā junioriem svētdien Polijas pilsētā Gdaņskā 19. vietu 20 komandu konkurencē izcīnīja Latvijas jaunie motosportisti.

MX85 klasē Kārlis Alberts Rešulis pirmajā braucienā ieguva augsto trešo vietu, bet otrajā braucienā bija sestais. MX250 klasē Rainers Žuks abos braucienos finišēja 12. vietā. Tikmēr MX125 klasē Mairis Pumpurs pirmajā braucienā ieguva astoto, bet otrajā braucienā nepiedalījās gūtās traumas dēļ.

Rainers Zuks: "Nu gāja mums kā pa kalniem! No rīta trase šķita laba, bet tad salija, milzīgas špūres, grūti braukt, apdzīt nevienu nevar - vienkārši brauc "vilcieniņā". Daudz kritienu, pats ar vienu saķēros un pusaplis pagāja, kamēr tiku augšā, tad satrakojos un vēl trīs reizes nokritu. Mairis Pumpurs arī piedzīvoja kritienu un "uzplēsa" sev sānu - sašuva, bet otro braucienu nebrauca. Kārlis Alberts Reišulis vislabāk no mums finišēja - 6. vieta. No 20 komandām esam 19. vietā, jo arī Markuss Ozoliņš sacensībās nestartēja. Sarežģītas sacensības, priekš pieredzes gūšanas, katram individuāli!"

Tikmēr "Coupe de l'Avenir" sacensībās Beļģijā otro vietu individuālajā ieskaitē MX65 klasē izcīnīja Tomass Šaicāns, bet MX85 klasē trešo vietu ieguva Roberts Lūsis. MX65 klasē startēja arī Ričards Alens Galciņš (6. vieta) un Jēkabs Kubuliņš (15. vieta), palīdzot izcīnīt otro vietu komandu ieskaitē. "Open" klasē 25. vietu ieguva Ralfs Edgars Ozoliņš, bet pozīciju zemāk ierindojās Kristers Krists Sūna.

Filips Kempelis: "Lai arī sacensības ar pārbaudījumiem, prieks par puišiem, kas izcīnīja pjedestālus. MX65 komandai 2. vieta un Tomasam Šaicānam arī individuāli otrā vieta. MX85 komandā startēja tikai Roberts Lūsis un prieks, ka izdevās izcīnīt 3. vietu individuāli. Trīs sportisti sacensībās nepiedalījās, dēļ traumām treniņbraucienos - šī trase nav vienkārša, īpaši tiem, kas braukuši tikai Baltijas valstu trasēs. Lietus, protams, to vieglāku nepadarīja. Paldies Robertam Justam un Kārlim Sabulim, kas palīdzēja jaunajiem noskaņoties trasē un sniedza padomus, kā labāk izbraukt."

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/MotokrosaK...
FIM Europe Official Results
https://mxvice.com/119074/all-resul...