Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Dāvis Ivanovs: "Atvainojos visiem par briesmīgo otro braucienu"

Dāvis Ivanovs: "Atvainojos visiem par briesmīgo otro braucienu"
Kārlis Sabulis un Dāvis Ivanovs
Foto: Mikus Kļaviņš

Cēsīs Latvijas motokrosa čempionāta superfinālā par vicečempionu MX1 klasē kļuva Dāvis Ivanovs, toties par vicečempionu MX2 klasē “MX Moduls” sportists Kārlis Sabulis.

Pirms pēdējā Latvijas motokrosa čempionāta posma MX1 klases kopvērtējuma līderis bija Dāvis Ivanovs ar 132 punktiem, bet viņa tuvākais sekotājs Prīts Ratseps no Igaunijas ar 130 punktiem. Jau pirms noslēdzošās cīņas bija skaidrs - Cēsīs izšķirsies, kurš uzvarēs sezonas kopvērtējumā.

Pirmajā MX1 klases braucienā startu izcēla Dāvis Ivanovs. Brauciena vidū Ivanovu apdzina Toms Macuks, taču pēc trīs apļiem Dāvis atguva vadību. Finišā pirmais Ivanovs, otrais Ratseps, trešais Macuks.

Otrajā braucienā Dāvim slikts starts, aizbrauca kā ceturtais. Ātri pakāpās uz 3.vietu, bet pietrūka, lai cīnītos par uzvaru. “Atvainojos visiem par briesmīgo otro braucienu! Spriedze bija liela, pats visu salaidu dēlī. Zinu, ko jūs gaidījāt, ticiet man, es ne mazāk. Atkal sezonas kopvērtējumā izcīnīts sudrabs. Paldies komandai, atbalstītājiem un visiem, kas bijuši šajā sezonā kopā ar mani. Liels prieks, ka mani atbalstāt,” komentē Dāvis Ivanovs.

MX2 klases pirmajā braucienā “MX Moduls” sportists Kārlis Sabulis izcīnīja ceturto vietu. Otrajā braucienā izcīnīja otro vietu. “Esmu ļoti apmierināts ar sezonas noslēguma rezultātu! Bija grūti uzvarēt Latvijas čempionāta kopvērtējumā, taču otro vietu gan varēju izcīnīt, ko arī es izdarīju. Mājas trasē nebiju braucis divus gadus, un šogad to, kā ir braukt mājās, izjutu ar īpašām emocijām. Trase man patika, jo startēja tikai solo klases. Līdz ar to varēja izjust kārtīgu motokrosa trasi! Pirmajā braucienā mazliet nepaveicās ar tehniku, taču otrajā braucienā parādīju, ka varu cīnīties par pirmo vietu. Paldies komandai, ģimenei, fizioterapeitei Baibai, faniem, atbalstītājiem un līdzjutējiem, kas ar mani bijuši un sniedza lieliskas emocijas visas sezonas garumā,” stāsta Kārlis Sabulis.

Māris Martinsons, “MX Moduls” valdes priekšsēdētājs: “Viens no Dāvja Ivanova un Kārļa Sabuļa šīs sezonas uzdevumiem bija uzvarēt Latvijas motokrosa čempionāta MX1 un MX2 klases kopvērtējumā. Par nožēlu ne Dāvis, ne Kārlis šo uzdevumu nav izpildījis. Komandas menedžeris visu izanalizēs, lai sezonas beigās varam izdarīt secinājumus un saprast, kā strādāt tālāk. Paldies “MX Moduls” sportistiem par ieguldīto darbu un neatlaidību!”

Informāciju sagatavoja:
Sanita Pelēķe


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Leons Kozlovskis. Foto: LMSF

Kozlovskis uzvar savā klasē Lietuvas "Cross Country" čempionātā

Lietuvas "Cross Country" čempionāta trešajā posmā, kas norisinājies Šauļos, piedalījās arī vairāki latviešu sportisti. Spēkus šajā disciplīnā izmēģināja vecmeistars Leons Kozlovskis, kļūstot par savas klases uzvarētāju.
Brāļi Daniels un Bruno Lielbārži. Foto: Kim Peters
2

Brāļi Lielbārži: "Esam labā fiziskajā formā, kā arī mentāli esam gatavi"

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao, "Torres Novas" trasē notiks pasaules čempionāta pirmais posms blakusvāģu motokrosā un Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Uz šo posmu devušies Daniels Lielbārdis un Bruno Lielbārdis, kuriem šī trase nav sveša, bet kvadriciklu braucēji Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs") Portugālē startēs pirmo reizi.
Foto: mxgp.com

Prado: "Viss viegli varēja aiziet nepareizajās sliedēs"

Neskatoties uz Romēna Fevra un Tima Gajsera lielisko ātrumu pasaules motokrosa čempionāta ceturtajā posmā, Pjetramuratas trasē, Itālijā jau ceturto posmu pēc kārtas nepārspēts palicis Horhe Prado. Viņam neizdevās uzvarēt pirmajā braucienā, taču triumfs otrajā nozīmēja pirmo vietu arī summā. Sportists atzina, ka viss viegli varēja noiet greizi, tomēr veiksme bija sabiedrotā. Fevrs jutis, ka otrajā braucienā var izcīnīt uzvaru, taču slidenajā trasē krita. Gajsers tikmēr ir drošs, ka viņa pirmā uzvara šosezon ir pavisam tuvu.