Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

2019. gadā viens no MotoGP posmiem notiks Somijā

Juris Grīns
Juris Grīns

2019. gadā viens no MotoGP posmiem notiks Somijā
"KymiRing" sacīkšu trases plāns
Foto: kymiring.fi

Aiznākamajā MotoGP sezonā viens no posmiem norisināsies Somijas trasē "KymiRing", kuras vadība ar čempionāta rīkotājiem noslēgusi līgumu uz pieciem gadiem.

Trase atrodas Somijas dienvidos esošajā pilsētiņā Ijiti, to konstruējusi bijušā F1 pilota Aleksa Vurca kompānija "Test & Training", bet celtniecības darbi joprojām turpinās. "KymiRing" plānota 4,8 kilometrus gara, sastāvēs no 15 līkumiem un būs pirmā šāda līmeņa auto un moto šosejas trase Ziemeļeiropā.

Sākotnēji bija ieplānots, ka Somijas "Grand Prix" kalendārā ienāks jau 2018. gadā, taču, tā kā nākamsezon MotoGP čempionātā iekļauta arī Taizemē, plāni pārcelti uz 2019. gadu.

Lai gan pēdējās desmitgadēs MotoGP sacensības Somijā nav notikušas, šai valstij ir plaša un bagāta vēsture motošosejā. Pasaules čempionāts te pēdējo reizi viesojās 1982. gadā, kad posms tika aizvadīts Imatras trasē, savukārt pirmo reizi "Grand Prix" sacensības Somijā norisinājās 1962. gadā Tamperē.

Ieskaitot panākumus mazākajās klasēs, visvairāk uzvaras (17) Somijas "Grand Prix" izcīnījis leģendārais itālis Džakomo Agostini.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

  +1 [+] [-]

, 2017-08-07 11:17, pirms 7 gadiem
prekš f1 šī ar būtu laba trase