Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Herlingss Ķeguma trasē izcīna savu pirmo uzvaru MXGP posmā

Juris Grīns
Juris Grīns

Herlingss Ķeguma trasē izcīna savu pirmo uzvaru MXGP posmā
Džefrijs Herlingss
Foto: mxgp.com

Holandiešu motosportists Džefrijs Herlingss šodien Ķegumā kļuva par MXGP pasaules motokrosa čempionāta septītā posma uzvarētāju, un tā viņam ir pirmā uzvara šajā klasē.

Iepriekš guvis lielus panākumus MX2 klasē, tostarp izcīnot čempiona titulu 2016. gadā, šogad "KTM" rūpnīcas braucējs beidzot pārgāja uz "lielo" MXGP kategoriju, bet pirmajos posmos augstus rezultātus sasniegt nespēja. Herlingss strauji progresēja sestajā posmā savās mājās Nīderlandē, kur guva otro vietu.

Vēl pārliecinošāks viņa sniegums bija šonedēļ Ķegumā, kur sportists uzvarēja gan kvalifikācijas sacensībās, gan abos svētdien notikušajos finālbraucienos. Pirmajā no tiem tuvāko sekotāju Klemēnu Desālu viņš apsteidza par 13 sekundēm, bet otrajā braucienā Herlingsam 17 sekundes aizmugurē finišēja Antonio Kairoli.

Līdz ar to Herlingss tieši Latvijā pirmo reizi kļuvis par MXGP pasaules čempionāta posma uzvarētāju. Otro vietu šonedēļ izcīnīja Kairoli, bet trešo - Jevgēņijs Bobriševs.

Jāuzteic Lietuvas sportists Armins Jasikonis, kurš ar savu "Suzuki" rūpnīcas motociklu pirmajā braucienā izstājās no septītās pozīcijas, bet otrajā sacīkstē sajūsmināja daudzos lietuviešu līdzjutējus, finišējot augstajā trešajā vietā. Posmā Jasikonis ierindojās desmitajā vietā, jo pirmajā braucienā palika "pa nullēm".

Startēja arī vairāki igauņi. Tanels Leoks divu braucienu summā ieņēma 11. vietu, Harijs Kullass ticis pie 15. vietas, savukārt Prīts Ratseps posmu noslēdza 20. vietā.

Slikts šis posms padevās līdzšinējam sezonas līderim Timam Gajseram, kurš pirmajā braucienā finišēja 14. vietā, bet otrajā piedzīvoja izstāšanos. Līdz ar to par jauno pasaules čempionāta līderi MXGP klasē kļuvis Kairoli, kuram Gajsers šobrīd zaudē 17 punktus.

MXGP sezona turpināsies ar sacīkstēm 21. maijā Vācijā.

Latvijas MXGP posma kopvērtējums

VietaSportistsValstsMotociklsPunkti
1.Džefrijs HerlingssNEDKTM50
2.Antonio KairoliITAKTM38
3.Jevgēņijs BobriševsRUSHonda38
4.Klemēns DesālsBELKawasaki38
5.Gotjē PolēnsFRAHusqvarna28
6.Makss AnstijsGBRHusqvarna27
7.Makss NaglsGERHusqvarna23
8.Glens KoldenhofsNEDKTM23
9.Džeremijs van HorebīksBELYamaha22
10.Armins JasikonisLTUSuzuki20

MXGP kopvērtējums pēc 7. posma

VietaSportistsValstsMotociklsPunkti
1.Antonio KairoliITAKTM258
2.Tims GajsersSLOHonda241
3.Gotjē PolēnsFRAHusqvarna220
4.Jevgēņijs BobriševsRUSHonda214
5.Klemēns DesālsBELKawasaki210
6.Džeremijs van HorebīksBELYamaha204
7.Džefrijs HerlingssNEDKTM174
8.Romēns FevrsFRAYamaha147
9.Makss NaglsGERHusqvarna139
10.Arnū TonussSUIYamaha133