Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Stupeļa ekipāža pasaules čempionātu sāk ar pjedestālu, Daiders - ceturtais

Juris Grīns
Juris Grīns

Stupeļa ekipāža pasaules čempionātu sāk ar pjedestālu, Daiders - ceturtais
Etjēns Bakss un Kaspars Stupelis. Foto: Sidecarcross.be

Ar sacensībām Beļģijā, Lommelas trasē startējis pasaules čempionāts blakusvāģu motokrosā, Etjēna Baksa un Kaspara Stupeļa ekipāžai divu braucienu summā ieņemot trešo vietu, kamēr Kerts Variks un Lauris Daiders ierindojās ceturtajā pozīcijā.

Kvalifikācijas sacensībās A grupā Baksa/Stupeļa ekipāža izcīnīja uzvaru, savukārt Variks/Daiders guva trešo vietu. Šodien norisinājās abi finālbraucieni.

Pirmajā no tiem Stupeļa kantētā ekipāža pēc atkrišanas uz leju spēja aizcīnīties līdz sestajai vietai, kamēr cīņa par uzvaru izvērsās aizraujoša, vairākām komandām uz kādu laiku nokļūstot vadībā. Galu galā uzvarēja Julians Veldmans un Glens Jansenss, kuri finālbraucieniem kvalificējās tikai pēc uzvaras pēdējās cerības sacensībās. Otrais finišēja titulētais Daniels Vilemsens, kurš šogad startē ar jaunu kantētāju - Luku Rostingtu, bet trešie bija pašreizējie pasaules čempioni Marvins Vanlušens un Bens van den Bogārts. Daidera ekipāža ieņēma devīto vietu.

Otrajā braucienā mūsu sportistiem sniegums ievērojami veiksmīgāks. Bakss ar Stupeli spēja izcīnīt uzvaru, pārspējot Vanlušena un Vilemsena ekipāžas, kamēr Varika un Daidera duetam tikai nedaudz pietrūka līdz pirmajam trijniekam - viņi ceturtie.

Lommelas posma kopvērtējumā uzvarēja Vanlušens/Van den Bogārts, kuriem tāds pats punktu skaits kā otrās vietas ieguvējiem Vilemsenam/Rostingtam. Tikai par diviem punktiem mazāk Baksam/Stupelim, bet ceturtā vieta Varikam/Daideram. Tāds pats vietu izkārtojums arī pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc pirmā posma.

Pasaules čempionāta blakusvāģu motokrosā turpinājums gaidāms jau pēc nedēļas, kad sportisti 13. un 14. aprīlī tiksies uz cīņām Spānijā, Talaveras trasē.

Lommelas posma rezultāti un PČ kopvērtējums

VietaEkipāžaValstsMotociklsPunkti
1.Marvins Vanlušens / Bens van den BogārtsBE-NLVMC-Zabel42
2.Daniels Vilemsens / Luks RostingtsNL-FRWSP-Zabel42
3.Etjēns Bakss / Kaspars StupelisNL-LVWSP-Zabel40
4.Kerts Variks / Lauris DaidersEE-LVWSP-Husqvarna30
5.Koens Hermanss / Nikolā MusēNL-FRWSP-Zabel29
6.Arne Dīrkenss / Robijs BakssBE-NLWSP-Zabel27
7.Valentīns Žirū / Andress HallersFR-DEWHT-MEGA26
8.Julian Veldmans / Glens JansenssNL-BEWHT-MEGA25
9.Deivijs Sanderss / Lari KunnassBE-FIWSP-Zabel23
10.Stjuarts Brauns / Džošs ČemberleinsGB-GBWHT-Husqvarna22
...............

Startēja: 31 ekipāža