Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jonass izcīna ceturto vietu Nīderlandes GP kvalifikācijā

Rolands Eliņš

Jonass izcīna ceturto vietu Nīderlandes GP kvalifikācijā
Pauls Jonass. Foto: mxgp.com

Latvijas motosportists Pauls Jonass šodien Nīderlandē Valkensvārdas trasē izcīnīja ceturto vietu kvalifikācijā prestižākā motosporta klases MX1 pasaules čempionāta posma kvalifikācijā.

Pauls Jonass pirmo apli pabeidza piektajā pozīcijā, esot priekšā lietuvietim Armīnam Jasikonim, kurš pamazām cēlās uz augšu. Jasikonis apsteidza Jonasu, dažu apļu laikā pakāpās arī uz otro vietu, kamēr līderis Tims Gajsers izstājās.

Jasikonis desmitajā aplī kļuva par kvalifikācijas sacensību līderi, apsteidzot mājinieku Džefriju Hērlingsu, kurš beigās finišēja otrajā vietā, kamēr Jasikonis izcīnīja pirmo vietu. Jonass arī pēc Gajsera izstāšanās laiciņu pavadīja piektajā vietā, bet devītajā aplī tika garām britam Šonam Simpsonam un izcīnīja ceturto vietu. No trešās vietas īpašnieka Horhes Prado Jonass atpalika tikai nedaudz, kamēr Jasikonis un Hērlings bija par apmēram 20 sekundēm priekšā.

Nīderlandes trasē pamatbraucieni tiks aizvadīti rītdien. Pirmā brauciena sākums paredzēts 14:15, bet otrais brauciens norisināsies 17:10 pēc Latvijas laika.

Nīderlandes trasē šodien tika aizvadīts arī pirmais brauciens Eiropas čempionāta ietvaros, proti, EMX250 klasē. Latvijas vienīgais pārstāvis Tomass Šileika piektajā aplī izstājās un pie punktiem netika.

MX1 kvalifikācija

V.SportistsValstsLaiks
1.A. JasikonisLietuva24:57.401
2.Dž. HērlingsNīderlande+1.155
3.H. PradoSpānija+18.997
4.P. JonassLatvija+20.402
5.Š. SimpsonsLielbritānija+25.324
6.G. KoldenhofsNīderlande+30.564