Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Prado: "Ja nākamgad startēšu MXGP, būšu gatavs debijai"

Juris Grīns
Juris Grīns

Prado: "Ja nākamgad startēšu MXGP, būšu gatavs debijai"
Horhe Prado. Foto: mxlarge.com

2018. gada pasaules motokrosa čempions MX2 klasē Horhe Prado jauno sezonu uzsācis ar uzvaru Argentīnas posmā un uzsācis ceļu pretī otrajam titulam. Sportists intervijā portālam "mxlarge.com" atzīst, ka būs gatavs pāriet uz MXGP klasi jau 2020. gadā, ja būs jāpieņem šāds lēmums.

Aizvadītajā gadā MX2 klasē Prado komandas biedrs "Red Bull KTM Factory Racing" vienībā bija Pauls Jonass. Latvietis šogad jau startē MXGP klasē, kur nākamgad, iespējams, redzēsim arī Prado.

Pirmais posms šosezon aizvadīts un iegūts labs rezultāts...

Horhe Prado: "Ir lieliski atkal startēt pasaules čempionātā. Sezona būs gara, bet tās laikā notiek daudz aizraujoša. Sacensību dienā piecēlos un jutos lieliski. Ļoti svarīgi bija labi veikt startus. Uzvarēju abos braucienos un atkal esmu čempionāta vadībā."

Sestdien negāja gluži tik labi, kā biji cerējis?

H.P.: "Kvalifikācijas dienā jutos labi. Nav jāuzvar vienmēr, lai izcīnītu titulu. Svētdien no rīta jutos vēl labāk. Abi starti padevās labi, abos braucienos spēju uzturēt labu ritmu un paveicu to, ko bija jāpaveic. Spēju parādīt konstantus apļa laikus, bija interesanti braukt līdz pat finišam."

Šī ir trase, kas patīk visiem. Nācās spiest uz maksimumu, lai aizbēgtu prom no konkurentiem?

H.P.: "Jā, šī trase laikam patīk visiem, jo šeit visi spēj pabraukt ātri. Te ir grūti atrauties no sekotājiem. Savā ziņā šī trase ir savāda, tā visur ir plata. Nesaku, ka man tas nepatīk, lai gan no vienas puses tā ir, jo ir ārkārtīgi grūti parādīt labāku sniegumu par konkurentiem, bet braukt šeit ir patīkami."

Sestdien izstājās Antonio Kairoli, bet tev kvalifikācijā nesanāca uzvarēt. Tobrīd droši vien daudzi domāja, ka "KTM" turpmāk vairs tik bieži neuzvarēs, bet tad svētdien atkal dominējāt...

H.P.: "Antonio bija tehniskas problēmas, viņš neko nevarēja padarīt, bet sestdienās man nav jāuzvar, jo svarīgi ir punkti, ko iegūst svētdienās. Uzvarēt abos braucienos - tas ir perfekti, bet sezona priekšā ir gara. Mērķis šajā nedēļas nogalē bija iegūt vērtīgus punktus."

Komandas biedrs Toms Vialle nobrauca labi, ņemot vērā, ka tās bija viņa pirmās pasaules čempionāta sacensības...

H.P.: "Pirmajā braucienā viņš izcēla startu, bet dažus līkumus vēlāk es viņu apdzinu. Šī ir viņa pirmā sezona MX2 - kā viņam ies, to redzēsim vēlāk."

Tu šogad izskaties nedaudz lielāks, vai tas var būt iemesls, kāpēc zaudēji startā?

H.P.: "Varbūt esmu lielāks, bet neesmu kļuvis garāks."

Šobrīd tiek runāts par noteikumu izmaiņām uz nākamo gadu, kas nozīmē, ka tev, ja šogad atkal iegūsi titulu, nākamgad vajadzēs startēt MXGP klasē. Kāds ir tavs viedoklis par to visu? Vai esi gatavs debitēt MXGP?

H.P.: "Vispirms gribu uzvarēt čempionātā, pēc tam sāksim domāt tālāk. 450 kubikcentimetru klase ir ļoti spēcīga, bet man ir pats labākais komandas biedrs Kairoli, kas ir labs atskaites punkts. Es trenējos kopā ar viņu un dienā, kad man būs jāpāriet uz MXGP klasi, zināšu, kur man jābūt."

Daudzi cilvēki uzskata, ka Tu būtu MXGP klases pirmajā pieciniekā jebkurā gadījumā, taču, tā kā esi ļoti tievs, Tev varētu būt grūti saglabāt spēka kondīciju visas sezonas garumā. Vai nebūtu līdzīgi kā pirmajā sezonā MX2 klasē, kad dažkārt noguri?

H.P.: "Viss atkarīgs no tā, kā brauc ar MXGP motociklu. Tas ir agresīvs, bet ar to nevajag braukt agresīvi. Ar to var braukt vienmērīgi, jo, ja sāc braukt agresīvi, sākas problēmas. Agresīvi jābrauc ar MX2 motociklu, ar to jābrauc tiešām agresīvi. Kā jau teici, esmu diezgan tievs, bet tad jau redzēsim."

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro

     [+] [-]

, 2019-03-15 17:09, pirms 5 gadiem
Ja nākamgad ies uz MXGP,tad lai nebūtu trešā KTM vijole,gaida tāds pats liktenis kā Jonasam,jāmaina komanda,jo Kairoli un Hērlings KTM pagaidām ir neaizvietojami...