Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Karro: "Gribēju lielas pārmaiņas savā dzīvē"

Karro: "Gribēju lielas pārmaiņas savā dzīvē"
Matīss Karro
Foto: Tiago Lopes

Motosportists Matīss Karro savā dzīvē šogad veicis lielas pārmaiņas, pārcēlies uz Brazīliju un apņēmies startēt tur notiekošajās sacīkstēs. Sezona tālajā Dienvidamerikas valstī sāksies aprīlī, bet jau šobrīd Karro ir kopā ar savu komandu "Honda Racing Brasil", guvis pirmās uzvaras treniņsacīkstēs un turpina iepazīt svešo zemi. Šajā intervijā Karro stāsta par to, kādēļ devies tik tālu prom no mājām, un, kādi ir pirmie iespaidi par Brazīliju un turienes motokrosu.

Kā Tev radās ideja startēt Brazīlijā?

Matīss Karro: "Viens no manas komandas cilvēkiem ar viņiem sāka kontaktēties jau pirms diviem gadiem. Pagājušajā gadā es biju savainojies, vajadzēja atpūsties un arī psiholoģiski biju "lejā". Tad nāca piedāvājums, bet es tobrīd gribēju lielas pārmaiņas, jo motokross ir mana dzīve, sports un hobijs vienlaikus. Man patīk jauni izaicinājumi. Ja es paliktu Eiropā, to nebūtu, jo tur es zinu visas vietas, visas trases. Gribēju pārmaiņas. Sākumā gan no tā visa nedaudz baidījos. Es pat personīgi nepazinu cilvēkus, ar ko slēdzu vienošanos, viņu sejas biju redzējis tikai ar "WhatsApp" starpniecību. Ja es būtu pateicis "nē", nožēlotu to, jo nebūtu pamēģinājis. Man patīk eksperimentēt. Esmu priecīgs, ka pieņēmu šādu lēmumu."

Vai līdzīga pieredze Tev jau ir bijusi citās valstīs?

M.K.: "Ar komandu no Anglijas esmu bijis viena mēneša garā pirmssezonas treniņnometnē Savienotajās Valstīs, bet tas ir citādi. Lielākā pieredze šajā ziņā bija, kad 16 gadu vecumā aizbraucu no Latvijas, lai dzīvotu Anglijā. Tas bija liels solis. Anglijā biju viens, un tas mani mazliet biedēja. Tajā pašā laikā uz mājām varēju aizlidot trīs stundu laikā. Tā ir Eiropa. Tagad spertais solis ir daudz lielāks, jo no Brazīlijas uz Latviju jālido 15 stundas. Kad biju Anglijā, ik pa laikam varēju kādu nedēļu atpūsties savās mājās Latvijā, tagad ir savādāk, visu nepieciešams cītīgi saplānot."

Brazīlijā esi viens vai kopā ar ģimeni?

M.K.: "Atbraucu uz šejieni viens. Gribu paskatīties, kā te viss ir, nodzīvot šeit visu sezonas laiku. Varbūt nākotnē atbrauks arī mana draudzene. Tomēr tagad es vairāk varu koncentrēties sacīkstēm un pamācīties, kā šeit notiek visas lietas."

Kā esi pavadījis savas pirmās dienas Brazīlijā?

M.K.: "Viss man te ir jaunums. Laikapstākļi ir savādāki, par 18 vai 20 grādiem siltāks. Es dzīvoju kopā ar mehāniķi un vēl diviem MX2 braucējiem, katram ir sava istaba, bet turamies kopā. Man ir problēmas sazināties, jo vēl neesmu iemācījies portugāļu valodu, bet viņiem ir grūtības ar angļu valodu. Bet tā nav liela problēma - vairāk sanāk paklusēt, taču mēģinu mācīties un komunicēt. Gribu iemācīties valodu, lai varētu vairāk sazināties ar cilvēkiem. Man patīk šejienieši - viņi ir saprotoši un laipni. Jau pirms tam, kad biju apmeklējis Brazīliju pasaules čempionāta ietvaros, man šī valsts un cilvēki bija iepatikušies. Gribu iegūt jaunus draugus un padarīt savu dzīvi interesantāku."

Vai jau pazīsti braucējus, kas būs Tevi konkurenti šajā sezonā?

M.K.: "Es zinu Kampano, esmu redzējis viņu braucam Eiropā. Zinu arī Čatfīldu, bet pārējos pirms tam nepazinu. Trenējos kopā ar komandas biedru Hektoru Asunsau Hector Assunção. Ja godīgi, pirms tam Brazīlijas čempionātam nebiju sekojis līdzi, tāpēc nezinu ne šejienes braucējus, ne pilsētas un trases. Viss tas man ir jaunums, tāpēc būs ļoti interesanti."

Vai vari salīdzināt Brazīlijas un Latvijas motokrosu?

M.K.: "Latvija ir ļoti maza valsts, pie mums dzīvo tikai kādi 2 miljoni cilvēku, tāpēc ir grūti salīdzināt. Ja ņemam vērā iedzīvotāju skaitu un to, cik daudz motokrosa braucēju mums ir, tad var teikt, ka šis sporta veids ir ļoti populārs. Cik esmu dzirdējis, šeit Brazīlijā motokross nav masveidīgs, bet tas ir profesionāls no vairākiem aspektiem, jo ir gan labi braucēji, gan labas komandas. Ir grūti salīdzināt divas valstis, kas ir tik atšķirīgas. Eiropā un ASV motokross ir ļoti augstā līmenī, bet Brazīlijā tas turpina augt. No sava komandas biedra saņemu daudzus jautājumus, kā uzlabot motociklu, braukšanu un visu pārējo. Tas ir jauki. Arī komanda ieklausās, tā vēlas dzirdēt, ko saka pasaules čempionātā braucis sportists."

Vai ar šo motociklu brauci arī Eiropā?

M.K.: "Šis ir tas pats motocikls, bet bija nepieciešams to pielāgot. No Eiropas komanda saņem palīdzību motora un amortizatoru uzlabošanā. Gaidām jauno sezonu, kurā viņi daudz palīdzēs ar informāciju."

Daži līdzjutēji nav apmierināti, ka Brazīlijā ierodas braucēji no citām valstīm. Ko Tu par to domā?

M.K.: "Domāju, ka viņiem par to vajadzētu priecāties. Tas motokrosu padara konkurētspējīgāku un pievilcīgāku. Līmenis aug. Jā, dažiem varbūt braukt kļūst grūtāk, varbūt viņu dzīve tādēļ nepaliek vieglāka, bet ir jāskatās vairākus gadus uz priekšu - brazīliešu braucēji kļūs ātrāki. Varbūt pēc dažiem gadiem brazīlieši brauks pasaules čempionātā vai Amerikas superkrosā. Es izprotu tos, kas domā savādāk, cienu viņu viedokli un pieņemu to. Katrā lietā var atrast labo un slikto, bet es esmu pozitīvs, un man patīk redzēt labo."

Kādi ir Tavi apļu laiki, salīdzinot ar komandas biedru Hektoru?

M.K.: "Mēs kopā trenējamies, bet viens ar otru sevi vēl pagaidām nesalīdzinām. Pagaidīsim, līdz sāksies sacīkstes. Gribu redzēt sacensības, trases, kurās tās notiek, citus braucējus un cilvēkus, lai zinātu, ko vēl jāmaina, kā jāpielāgo motocikls. Cienu visus sportistus un zinu, ka viegli nebūs, tomēr pats gatavojos būt savā labākajā formā."

2017. gada Brazīlijas motokrosa kalendārs

Brazīlijas "Arena Cross" čempionāts:

PosmsDatumsŠtats
1.8. aprīlisSanpaulu
2.20. maijsSanpaulu
3.24. jūnijsRiodežaneiro
4.2. septembrisSantakatarina
5.30. septembrisSanpaulu

Brazīlijas motokrosa čempionāts:

PosmsDatumsŠtatsPilsēta
1.7. maijsSanpauluIndajatuba
2.4. jūnijsSanpauluLimeira
3.2. jūlijsMinasžeraisaEstrema
4.23. jūlijsMatugrosu du SulaKampugrandi
5.6. augustsGojasaMorinjusa
6.27. augustsGojasaTrindade
7.17. septembrisRiugrandi du SulaGramado
8.8. oktobrisMatugrosu du SulaTreslagoasa

Izmantotie resursi:
BRMX Brasil Motocross com cobertura dos...


, 2017-03-07 21:15, pirms 7 gadiem
Tas nav taka solis atpakal izaugsme?
, 2017-03-07 21:49, pirms 7 gadiem
mmm karstās brazīļu daiļavas...
, 2017-03-07 21:55, pirms 7 gadiem
2strong4me rakstīja: mmm karstās brazīļu daiļavas...
arī transeksuaļi
, 2017-03-07 22:56, pirms 7 gadiem
Tā nav izaugsme, tā ir dzīve. Ņemt no dzīves skaisto, un es Matīsa vietā darītu to pašu. Brazīlija ir ļoti skaista un interesanta kultūra, tāpēc ir kaifs gonkot tur. A motokross? Ar to dzīve nebeidzas, bet Brazīljā tā sākas. Prozit!
Markuss Ozoliņš. Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Vairāki latviešu braucēji šonedēļ startē Nīderlandes un Francijas motokrosā

Vairāki latviešu motokrosa braucēji šīs nedēļas nogalē gatavojas startēt Nīderlandes atklātajā čempionātā "Dutch Masters", kā arī sacensībās Francijā.
Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.
Foto: TRS moto Latvija

Triāla sezona tiks atklāta Sauriešos

27. aprīlī Sauriešu karjerā norisināsies Latvijas čempionāta pirmais posms triālā.