Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Ķeguma posms 2017. gadā varētu atgriezties blakusvāģu PČ kalendārā

Ķeguma posms 2017. gadā varētu atgriezties blakusvāģu PČ kalendārā
Foto: Iveta Apškrūma, studija 1.Roka

2017. gada blakusvāģu motokrosa pasaules čempionāta kalendārā atkal iekļauts posms Ķegumā, un trases īpašnieks Kristers Serģis cer, ka viņam izdosies noorganizēt sacensības pietiekami augstā kvalitātē.

Blakusvāģu motokrosa pasaules čempionāts "Zelta Zirgs" trasē notika 20 gadus pēc kārtas, tomēr, par trases pārvaldnieku kļūstot Kristeram Serģim, šogad posms no kalendārā tika svītrots.

"Neredzēju iespēju divus pasaules līmeņa pasākumus noorganizēt kvalitatīvi, tieši atbalstītāju piesaistīšanas dēļ," intervijā ziņu aģentūrai LETA stāsta Serģis. "Labāk vienu pasākumu izdarīt kvalitatīvi, tad varbūt izveidosies kāda sadarbība - atradīsies kāds mecenāts vai liela kompānija, kas šo kompleksu gribēs nodēvēt savā vārdā. Pragmatiski izvērtējot, finansiālu apsvērumu dēļ neredzēju iespēju pasākumu aizvadīt, kā minimums, pa nullēm. 20 gadus Ķegumā bija motokross ar blakusvāģiem, tagad paņemsim viena gada pauzi. Uz 2017. gadu esmu pieteicis sacensības, tā kā skatīsimies, kā viss veidosies. Tas, ka vienu gadu nenotiek, nenozīmē, ka nekad vairs nevarēs būt. Vienkārši - atelpa."

Šogad aizvien Ķegumā tiks rīkots MXGP pasaules motokrosa čempionāta posms. Savukārt blakusvāģu motokrosa pasaules čempionāta sacensības Latvijā notiks Vecumnieku novada Stelpē esošajā Pīlādžu mototrasē.

Nesen publiskotajā 2017. gada provizoriskajā pasaules čempionāta kalendārā Latvijai ir divi posmi - gan Ķegumā, gan Stelpē. Vēl gan nav skaidrs, vai tie abi tiks sarīkoti.

Provizoriskais 2017. gada PČ kalendārs b/v motokrosā

PosmsDatumsNorises vietaValsts
1.16. aprīlisMarkeloNīderlande
2.7. maijsČerņivciUkraina
3.14. maijsKramolinaČehija
4.21. maijsReitlingeneVācija
5.4. jūnijsŠomonaFrancija
6.11. jūnijsĶegumsLatvija
7.18. jūnijsMēgersaAustrija
8.2. jūlijsIfendikaFrancija
9.9. jūlijsGenkaBeļģija
10.16. jūlijsŠtrāsbesenbahaVācija
11.30. jūlijsStelpeLatvija
12.6. augustsKivioliIgaunija
13.27. augustsRogenburgaŠveice
14.3. septembrisHalleNīderlande

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro
LETA


, 2016-03-07 18:48, pirms 8 gadiem
butu jau labi.... jo salīdzinot ķegumu ar stelpi ir ka salidzinat pirkstu ar p****....lai jau serģim sanak savākt ka vecajos laikos ka minimums 15 št.... bija ko redzeet.... ja tik mums būtu kas brauc, ar stupeli un mucenieku taka pa maz
Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.
Foto: TRS moto Latvija

Triāla sezona tiks atklāta Sauriešos

27. aprīlī Sauriešu karjerā norisināsies Latvijas čempionāta pirmais posms triālā.

Latvijas motokrosa braucējiem uzvaras un pjedestāli Lietuvas "Jaunatnes kausā"

Latviešu jaunie motokrosa braucēji ar panākumiem startējuši Lietuvas "Jaunatnes kausa" ("Jaunimo taure") izcīņas pirmajā posmā, kas aizvadīts Berčūnu mototrasē, netālu no Paņevežas. Mūsējiem gan uzvaras, gan pjedestāli.