Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Pirms jaunās sezonas traumu guvis MXGP posmu uzvarētājs Strijboss

Juris Grīns
Juris Grīns

Pirms jaunās sezonas traumu guvis MXGP posmu uzvarētājs Strijboss
Kevins Strijboss. Foto: Racer X

Gatavojoties jaunajai motokrosa sezonai, savainojumā iedzīvojies beļģu motosportists Kevins Strijboss, kurš savā karjerā izcēlies arī kā viens no ātrākajiem MXGP klases braucējiem.

33 gadus vecais Strijboss ir pievienojies "JWR Yamaha Racing" komandai. Gatavošanos sezonai viņš uzsāka jau janvāra sākumā, pēc tam trīs nedēļas pavadīja trenējoties Kalifornijā, ASV. Tieši Amerikā sportists sajuta sāpes elkonī un pēc atgriešanās Eiropā ārsti noteica, ka nepieciešama operācija un sešas līdz astoņas nedēļas būs jāatpūšas.

Pagājušajā sezonā Strijboss pasaules motokrosa čempionātā pārstāvēja "Standing Construct KTM" komandu, tikai piecos braucienos no 40 negūstot punktus, kas kopvērtējumā ļāva ierindoties 14. vietā. Savā karjerā Strijboss arī uzvarējis sešos MXGP posmos, 2006. un 2007. gadā ierindojoties otrajā vietā kopvērtējumā.

Šosezon "JWR Yamaha Racing" sastāvā ar 450cm3 klases motociklu startēs arī krievs Vsevolods Briļjakovs, kurš vēl pērn startēja MX2 kategorijā, taču sezonas lielāko daļu izlaida, jo guva nopietnu kājas traumu. Tāpat komandu 2019. gadā pārstāvēs zviedrs Antons Gols, kurš arī pērn startēja MX2 pasaules čempionātā, bet tagad jau trenējas uz "Yamaha YZ450F" motocikla.

Jāpiemin, ka traumā iedzīvojies nu jau bijušais pasaules čempionāta braucējs Hanters Lorenss, kurš pērn bija viens no ātrākajiem MX2 klasē, kamēr šogad karjeru turpina Amerikā. Šonedēļ austrālietim bija paredzēta debija "Monster Energy Supercross" seriālā, bet treniņbraucienos tika piedzīvots kritiens, kurā par sevi licis manīt senāk gūts atslēgas kaula savainojums. Šobrīd nav zināms, cik ilgi trauma būs jāārstē.

Izmantotie resursi:
mxvice.com

     [+] [-]

, 2019-02-07 14:51, pirms 5 gadiem
...bulgārs Vsevolods Briļjakovs. Nopietni? Kas noticis? Viņš taču iepriekšējās sezonas startēja kā krievs.