Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Leģendārais Vilemsens šosezon startēs ar jaunu kantētāju

Juris Grīns
Juris Grīns

Leģendārais Vilemsens šosezon startēs ar jaunu kantētāju
Daniels Vilemsens. Foto: Roos Marc

Pēc sešām kopā aizvadītām sezonām Daniels Vilemsens un Robijs Bakss nolēmuši šķirt sadarbību, un 2019. gadā titulētajam blakusvāģu motokrosa braucējam līdzbraucējs būs Luks Rostingts.

Vilemsena/Baksa ekipāža kopā spēja sasniegt uzvaras pasaules čempionāta sacīkstēs, aizvadītajā sezonā pat spēja nokļūt kopvērtējuma vadībā, bet gadu noslēdza septītajā vietā. Tāpat viņi Nīderlandes komandas sastāvā triumfēja Nāciju kausā. Iegūt 2018. gada titulu Nīderlandes čempionātā patraucēja tikai Vilemsena trauma, kā dēļ nācās izlaist vienu no posmiem un samierināties ar trešo vietu.

Blakusvāģu motokrosa pasaules čempionātā Vilemsens startē kopš 1994. gada, un šajā laikā viņam izdevies iegūt desmit titulus, pēdējo no tiem 2012. gadā.

Neskatoties uz to, ka sportistam ir jau 43 gadi, viņš turpinās piedalīties pasaules čempionāta posmos un sarūpējis sev jaunu izaicinājumu, jo turpmāk brauks vienā ekipāža ar francūzi Luku Ristingtu. Šis sportists iepriekš startēja komandā ar Beļģijas pārstāvi Arnu Dīrkensu, pērn pasaules čempionātu noslēdzot desmitajā vietā.

"Kopā ar Robiju esam pavadījuši lieliskus gadus un kopā izcīnījuši daudzas uzvaras," stāsta Vilemsens. "Tagad abi esam gatavi jauniem izaicinājumiem, un es turpmāk startēšu kopā ar Luku Rostingtu. Esmu pārliecināts, ka 2019. gadā būsim konkurētspējīgi un abi smagi strādāsim, lai sezonu uzsāktu labi."

Vilemsena/Rostingta ekipāžas plānos ir dalība pasaules čempionātā un Nīderlandes čempionātā.

Zināms, ka kantētāju nomainījis arī brits Brets Vilkinsons, kurš līdz šim startēja kopā ar Danielu Čemberleinu, aizvadītajā pasaules čempionātā gūstot astoto vietu kopvērtējumā. Šogad Vilkinsons startēs ekipāžā ar Raienu Hampriju, un abi piedalīsies gan pasaules čempionātā, gan Lielbritānijas čempionātā.

Savukārt 2019. gada devītais spēcīgākais braucējs pasaulē Deivijs Sanderss no Beļģijas šķīris sadarbību ar Andresu Halleru, lai šogad startētu komandā ar somu kantētāju Lari Kunnasu.

Jau ziņots, ka Kaspars Stupelis arī šogad startēs kopā ar holandieti Etjēnu Baksu, bet Lauris Daiders turpinās sadarbību ar igauni Kertu Variku.

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro

     [+] [-]

, 2019-01-07 21:59, pirms 5 gadiem
Vecas zińas..