Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

"Yamaha Motor Europe" neturpinās sadarbību ar motokrosa braucēju Pumpuru

Juris Grīns
Juris Grīns

"Yamaha Motor Europe" neturpinās sadarbību ar motokrosa braucēju Pumpuru
Mairis Pumpurs (centrā). Foto: Mediacross

Latviešu motosportists Mairis Pumpurs nākamajā sezonā vairs nebūs viens no "Yamaha Motor Europe" atbalstītajiem motokrosa braucējiem. Tikmēr viņa atlabšana no traumas norit veiksmīgi.

2019. gadā Pumpurs parādīja izcilu sniegumu "Yamaha" rīkotajā treniņnometnē, kurā rūpnīca atlasa lielākos talantus ar potenciāli spožu nākotni motosportā. Latvietis uzvarēja MX125 klases superfinālā un tika atzīts par labāko, kā rezultātā tika pie iespējas startēt "Yamaha" junioru komandā "Team MJC" šī gada Eiropas motokrosa čempionātā.

Iepriekš tikai dažiem Latvijas motokrosa braucējiem izdevies aizvadīt sacīkstes rūpnīcu paspārnē. Starp viņiem ir Roberts Justs, Pauls Jonass un Kārlis Sabulis.

Pēc kļūšanas par "Yamaha" junioru programmas braucēju Pumpura mērķis bija divu gadu laikā nokļūt MX2 pasaules čempionātā. Tagad šī sadarbība beigusies.

"Ar skumjām paziņoju, ka sadarbība starp mani un "Yamaha Motor Europe" ir beigusies, kas nozīmē, ka 2021. gadā vairs nestartēšu pie viņiem," apstiprina Mairis Pumpurs. "Gribu pateikties "Yamaha" par milzīgo pieredzi un labajām atmiņām. Varu teikt tikai labus vārdus par tur strādājošajiem cilvēkiem - viņi ir labākie. Bija prieks pārstāvēt šo programmu. Esmu lepns par lietām, ko paveicu šajā sezonā, lai gan bija jāiziet cauri grūtiem laikiem. Liels paldies "Yamaha un "Team MJC" pārstāvjiem. Lai ko arī nesīs mana nākotne, vienmēr esmu gatavs šķirt nākamo lappusi un darīt visu to labāko."

Pumpurs piedalījās treniņnometnēs un mazāka mēroga sacensībās, bet Eiropas EMX125 čempionātā paspēja aizvadīt tikai pirmo posmu Lielbritānijā. Septembra sākumā otrajā posmā Itālijā, Faencas trasē treniņbraucienos viņš piedzīvoja ļoti neveiksmīgu kritienu - tika konstatēti saišu plīsumi ceļgala locītavā, līdz ar to atlabšanas process ir ilgs un pārciesta arī operācija. Parasti šādu traumu izārstēšanai nepieciešams pat pusgads.

"Rehabilitācija norit tiešām ļoti labi," atzīst sportists. "Lietas, ko man būtu jāspēj izdarīt mēnesi pēc operācijas, varēju paveikt jau divas nedēļas pēc tās, un vēl vairāk... Esmu apmierināts ar progresu, un iekšējā sajūta ir tāda, ka jau atkal varu braukt ar motociklu. Nākamo nedēļu laikā tikšos ar ārstu, un viņš man pateiks, kad atkal varēšu braukt. Iekšēji jūtu un ir cerība, ka atkal varēšu sēsties uz motocikla sākot ar janvāri. Redzēsim, bet jau sāku gatavoties 2021. gada sezonai ar visām citām metodēm, ko varu darīt."

     [+] [-]

, 2020-11-06 14:48, pirms 3 gadiem
Bēdīgi, trauma un esi brīvs..

     [+] [-]

, 2020-11-06 22:19, pirms 3 gadiem
Sapnis ātri beidzās