Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

"Husqvarna" pārtrauc sadarbību ar "JM Racing", komanda turpmāk startēs MXGP

Juris Grīns
Juris Grīns

"Husqvarna" pārtrauc sadarbību ar "JM Racing", komanda turpmāk startēs MXGP
Foto: JM Honda Racing

"JM Racing" komanda paziņojusi, ka 2020. gada pasaules motokrosa čempionāta sezonā no MX2 klases pārcelsies uz MXGP kategoriju un startēs ar "Honda" motocikliem, bet tās sastāvā brauks beļģu motosportists Džulians Lībers, kā arī francūzis Benuā Paturels.

1993. gada pasaules čempiona 500 cm3 klasē, beļģa Žakija Martēna vadītā vienība līdzšinējā vēsturē ar dažādiem panākumiem startējusi mazākajās pasaules čempionāta klasēs, un tās sastāvā par pasaules čempionu junioriem savulaik kļuva arī latvietis Pauls Jonass. MX2 pasaules čempionātā komanda līdz šim pārstāvēja "Husqvarna" rūpnīcu, dānim Tomasam Kjeram Olsenam šosezon kļūstot par vicečempionu.

Ar to Martēna komandas dalība MX2 klasē ir beigusies un no 2020. gada sezonas tā startēs MXGP klasē. "JM Honda Racing" sastāvā iekļauti divi ļoti spēcīgi sportisti.

Džulians Lībers pērn un šogad aizvadīja savas pirmās sacīkstes MXGP, pārstāvot "Monster Energy Kawasaki" rūpnīcas komandu. 2018. gadā viņš regulāri guva punktus, bieži finišējot arī vadošajā desmitniekā un, izlaižot divus posmus, ieņēma 11. vietu. Šogad traumas dēļ sanāca piedalīties tikai pirmajos desmit posmos.

Līdzīgi arī Benuā Paturels guva augstus panākumus MX2 klasē, pirms 2018. gadā pārcēlās uz MXGP. Šajā kategorijā gan viņš nav veicis nevienu kaut puslīdz pilnu sezonu, jo arī nomocījušas traumas, taču sportists ir ar ļoti augstu potenciālu.

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro