Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Publicēts WSBK kalendārs, gaidāms jauns posms Argentīnā

Juris Grīns
Juris Grīns

Publicēts WSBK kalendārs, gaidāms jauns posms Argentīnā
Foto: motorcyclistonline.com

Pasaules superbaiku čempionāta (WSBK) rīkotāji publiskojuši 2018. gada oficiālo kalendāru - nākamgad sezona startēs februārī, bet noslēgsies oktobrī. Jau vēstīts, ka šogad trešo titulu pēc kārtas ieguva brits Džonatans Rī no "Kawasaki" komandas.

Līdzīgi kā citus gadus, jaunā WSBK sezona sāksies ar posmu Filipailendā, Austrālijā februāra beigās, savukārt pēc tam būs gandrīz mēnesi ilgs pārtraukums, pirms pasaules čempionāts turpināsies ar otro posmu Taizemē. Aprīļa vidū Aragonā, Spānijā notiks sezonas pirmās Eiropas sacensības. Starp posmu Misano, Itālijā (jūlijā) un Algarvē, Portugālē (septembrī) būs divu mēnešu pārtraukums. Kopumā tiks aizvadīti 13 posmi, bet sezona noslēgsies ar sacīkstēm oktobra beigās Katarā.

Jāpiemin, ka WSBK kalendārā atgriežas Brno trase, kas atrodas Čehijā. Tāpat būs jauns posms Argentīnā, kur Elvilikumas trase vēl tikai top. Ja tā netiks pabeigta, sacensības notiks Heresā, Spānijā, kamēr Brno nomaina Lauzicringu, Vācijā.

2018. gada WSBK kalendārs: photos.worldsbk.com

Kā ziņots, aizvadītās nedēļas nogalē ar posmu Bahreinā noslēdzās 2017. gada WSBK sezona. Gads pagāja motosportista Džonatana Rī zīmē - brits uzvarēja vairāk nekā pusē no sacīkstēm, pārliecinoši kļūstot par trīskārtēju čempionu, kamēr viņa pārstāvētā "Kawasaki" rūpnīca triumfēja ražotāju ieskaitē.

2017. gada WSBK čempionāts sastāvēja no 13 posmiem, katrā no kuriem bija jāaizvada divi braucieni. 30 gadus vecais Džonatans Rī uzvarēja 16 sacīkstēs, vēl septiņās finišēja otrais un vienreiz guva trešo vietu. Zemāk viņš šogad nav finišējis, vien divos braucienos piedzīvojot izstāšanos.

Jau divus posmus pirms sezonas beigām Rī nodrošināja šī gada pasaules čempiona titulu, kas viņam ir jau trešais pēc kārtas un trešais visā karjerā. Arī nākamajās divās pozīcijās šogad Lielbritānijas pārstāvji - Čess Deiviss, kurš startēja ar "Ducati" rūpnīcas motociklu, uzvarēja septiņās sacīkstēs un ierindojās otrajā vietā kopvērtējumā, kamēr trešo vietu guva Rī komandas biedrs Toms Saikss, uzvarot divas reizes.

WSBK čempionātā Rī startē kopš 2008. gada. Pirmajās septiņās sezonās viņš pārstāvēja "Honda" nometni, kopumā uzvarot 15 sacīkstēs, bet tikai 2014. gadā beidzot tiekot pie godalgotas vietas arī kopvērtējumā, kad brits ieņēma trešo vietu.

2015. gadā viņš pievienojās "Kawasaki" un uzreiz kļuva par čempionu, panākumus atkārtojot arī 2016. un 2017. gadā. Šo trīs sezonu laikā viņš uzvarēja 39 sacīkstēs. Viņš ir pirmais sportists WSBK vēsturē, kuram izdevies gūt trīs titulus pēc kārtas.

Ražotāju ieskaitē uzvara "Kawasaki" rūpnīcai, kas aiz sevis atstāja "Ducati" un "Yamaha".

WSBK kopvērtējums

Sportisti

VietaSportistsMotociklsPunkti
1.Džonatans RīKawasaki556
2.Čess DeivissDucati403
3.Toms SaikssKawasaki373
4.Marko MelandriDucati327
5.Alekss LavssYamaha242
6.Mihaels van der MarksYamaha223
7.Havi ForessDucati196
8.Leons KamjērsMV Agusta168
9.Hordi ToressBMW158
10.Jūdžens LavertijsAprilia157

Ražotāji

VietaRažotājsPunkti
1.Kawasaki599
2.Ducati520
3.Yamaha308
4.Aprilia213
5.BMW187
6.MV Agusta168
7.Honda113