Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Stupelis no Baksa atvadās ar Nāciju kausu, Daideram sudrabs ar Igauniju

Ints Megnis
Ints Megnis

Stupelis no Baksa atvadās ar Nāciju kausu, Daideram sudrabs ar Igauniju
Latvijas kvadriciklu izlase. Komandas foto

Pieredzējušais latviešu kantētājs Kaspars Stupelis svētdien ar Nīderlandes izlasi triumfēja Eiropas Nāciju kausā blakusvāģu motokrosā, tikmēr cits mūsu kantētājs Lauris Daiders ar Igaunijas izlasi tika pie otrās vietas. Latvijas izlase sacensības noslēdza piektajā pozīcijā, kā arī pie sestās vietas mūsu sportisti tika kvadriciklu sacensībās.

Sestdien kvalifikācijā Etjēns Bakss ar Stupeli bija tikai trešie A grupā, kamēr Kerts Variks ar Daideru tajā finišēja piektie, bet latvieši Jānis un Pēteris Jegorovi bija astotie starp 12 ekipāžām. Vēl B grupā piekto vietu izcīnīja pieredzējušie Māris Rupeiks un Kaspars Liepiņš, kamēr C grupā astotie bija Jānis Daiders ar igauni Tanelu Koivu.

Kvalifikācijā triumfēja Beļģija, aiz sevis atstājot Nīderlandi, Franciju un Igauniju, kamēr Latvijas izlase, skaitot divus labākos rezultātus, bija astotā.

Svētdien pirmajā braucienā uzvarēja brita Stjuarta Brauna ekipāža, kam sekoja Bakss un Stupelis, kā arī Variks un L. Daiders. Tikmēr Rupeiks/Liepiņš bija astotie, kamēr Jegorovi sacensības noslēdza 12. pozīcijā. Pēcāk otrajā braucienā uzvarēja cits Nīderlandes pilots Kēns Hermanss, kamēr sesto vietu guva Rupeika, bet 13. vietu - Jāņa Daidera ekipāža. Savukārt noslēdzošajā, trešajā, braucienā uzvarēja Bakss ar Stupeli, bet Variks ar L. Daideru bija ceturtie. Vēl Jegorovi finišēja astotie, bet Jāņa Daidera ekipāža nefinišēja.

Noslēgumā Nīderlande izcīnīja ļoti pārliecinošu uzvaru ar desmit punktiem, pie 36 punktiem tika Igaunija, bet bronzu ar 41 punktu izcīnīja Lielbritānija. Pa 47 punktiem guva Čehija un Latvija, bet tomēr noslēgumā pie augstākas vietas tika čehi. Tikmēr spēcīgā Beļģija pirmajā braucienā saņēma divas diskvalifikācijas un noslēgumā samierinājās ar pēdējo, 12. vietu.

Tikmēr kvadriciklu sacensības Latvijai sestdien bija ceturtā vieta kvalifikācijā. Svētdien pirmajā braucienā Matīss Palēvics bija sešpadsmitais, kamēr Edgars Meņģelis nefinišēja, otrajā braucienā Meņģelis finišēja ceturtais, kamēr Valērijs Kuzmins samierinājās ar 13. vietu, bet trešajā - Kuzmins finišēja ceturtais, bet ar rokas traumu startējušais Palēvics deviņpadsmitais.

Sacensībās ar septiņiem punktiem ļoti pārliecinoši triumfēja ASV, kamēr Latvija ar 56 punktiem bija sestā.

Eiropas Nāciju kauss blakusvāģu klasē

VietaValstsPunkti
1.Nīderlande10
2.Igaunija36
3.Lielbritānija41
4.Čehija47
5.Latvija47
6.Francija52
7.Šveice63
8.Īrija63
9.Vācija65
10.Itālija88
11.Dānija94
12.Beļģija

Eiropas Nāciju kauss kvadriciklu klasē

VietaValstsPunkti
1.ASV7
2.Nīderlande28
3.Īrija40
4.Itālija53
5.Beļģija55
6.Latvija56
7.Francija62
8.Norvēģija67
9.Lielbritānija69
10.Čehija82
11.Igaunija83
12.Somija85
13.Vācija96
14.Argentīna103
15.Polija

  +1 [+] [-]

, 2019-10-06 19:38, pirms 4 gadiem
Čaļi malači. Nobrauca savu spēju robežās. Bet nu izskatās ka tas ir izmirstošs sporta veids. It kā nāciju kross bet trase tukša. Reti skatītāji, trase briesmīga. Nav kas vairs skatās šo sporta veidu.
Mums ir Menģelis kvadros, kas bija Eiropas čempis un mauca pa spici, tā pat blaķenes kas pulcēja 10tiem tūkstošus trases malā..Nu vairs nav neviena kas turpinātu.
Eh kas pa laiku bija...

     [+] [-]

, 2019-10-08 16:09, pirms 4 gadiem
markkomartins rakstīja: Čaļi malači. Nobrauca savu spēju robežās. Bet nu izskatās ka tas ir izmirstošs sporta veids. It kā nāciju kross bet trase tukša. Reti skatītāji, trase briesmīga. Nav kas vairs skatās šo sporta veidu.
Mums ir Menģelis kvadros, kas bija Eiropas čempis un mauca pa spici, tā pat blaķenes kas pulcēja 10tiem tūkstošus trases malā..Nu vairs nav neviena kas turpinātu.
Eh kas pa laiku bija...
Gribas domāt ka nākamgad Didzis Gorbenko brauks PČ, tikai lielais jautājums vai tiešām ar Elviju Mucenieku? Tas būtu superīgi. Tāpat priecātos redzēt uz mūsu pašu un tuvajiem PČ posmiem brāļus Daiderus braucam kopā.