Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latvijas jaunajiem motokrosistiem lieliska kvalifikācija junioru Nāciju kausā

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas jaunajiem motokrosistiem lieliska kvalifikācija junioru Nāciju kausā
Jānis Mārtiņš Reišulis. Foto: Ģirts Kehris

Latvijas jaunākie motokrosisti sestdien Beļģijā izcīnīja pirmo un otro vietu sacensību "Coupe de l'Avenir'' jeb Nākotnes cerību kausa kvalifikācijā. Paši jaunākie MX65 klases sportisti izcīnīja uzvaru, bet MX85 komanda bija otrajā vietā.

Jaunākajā MX65 grupā Latvijas junioru izlases dalībnieki izcīnīja pārliecinošu uzvaru. Individuāli triumfēja Jānis Mārtiņš Reišulis ("Elkšņi"), kamēr trešajā vietā finišēja Markuss Ozoliņš ("Kalsnava"), lai gan visu braucienu turējās otrajā pozīciju, bet viņam iztraucēja kāds par apli iepalicis sportists, kurš tika aizķerts un sekoja kritiens. Tikmēr Tomasa Šaicāna ("Salacas kauss") motocikls piedzīvoja tehniskas problēmas un kvalifikācijā brauca līdz noteiktajam līkumam, lai ieskaitītu izlases sniegumu.

MX85 klasē labākais rezultāts kvalifikācijā bija Edvardam Bidzānam ("MX Moduls"), kurš izcēla startu, uzrādīja ātrāko apļa laiku un finišēja otrais. Tikmēr Kārlis Alberts Reišulis ("Rodeo") finišēja ceturtajā vietā, bet 18. vietā palika Aleksis Araids ("Rodeo"). Viņi visi kopā izcīnīja otro vietu kvalifikācijā 14 izlašu vidū.

"Open" klasē, kurā brauc motokrosisti līdz 21 gada vecumam, no 42 sportistiem Niks Niklāvs Sūna ("Kristera Serģa motoklubs") finišēja 9. vietā, Rainers Žuks (ASRT) bija 22. pozīcijā, bet Ralfs Edgars Ozoliņš ("Salacas kauss") samierinājās 35. vietu. Tas summā Latvijai šajā klasē deva devīto pozīciju.

Šajās sacensībās piedalās vēl viens latvietis, kas pārstāv Īrijas izlasi, MX65 klasē startējot Markusam Kalniņam.

"Pirmā sacensību diena veiksmīgi aizvadīta, sportisti šajā trasē jūtas salīdzinoši ērti un pārliecināti. Īstā sacensību diena ir svētdiena, MX65 klases sportistiem paredzēti divi braucieni, savukārt MX85 un "Open" - trīs," skaidrojis Latvijas junioru izlases vadītājs Fīlips Kempelis. "Treneriem šobrīd vēl ir sapulce, lai saprastu, kurš sportists no kuras vietas pie starta barjeras stāsies, kādas bija šodienas kļūdas un ko nepieciešams uzlabot. Kā bija gaidāms "Open" klases puišiem ies visgrūtāk, jo ir jaunākie un citu valstu sportistiem vairāk pieredzes. Katrs nobrauca savu spēju robežās, tomēr, ja izdosies visas šodienas mazās aizķeršanās pārvērst pozitīvā virzienā, būs arī rezultāts, par kuru visi būs priecīgi."

     [+] [-]

, 2018-10-07 00:24, pirms 6 gadiem
Malachi!