Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

FIME sēdē Francijā slavē Stelpes motokrosu un paziņo par jauna motosporta veida ieviešanu

Juris Grīns
Juris Grīns

FIME sēdē Francijā slavē Stelpes motokrosu un paziņo par jauna motosporta veida ieviešanu
Foto: fim-europe.com

Šis ir pārvēlēšanu gads, tādēļ aizvadītās nedēļas FIME Motokrosa komisijas sēdē Francijā, Nantē nekādi jauni lēmumi un izmaiņas par nākamo gadu netika pieņemtas.

Sēdes laikā formāli tika apskatīti un izvērtēti aizgājušie sacensību seriāli un sacensības. NE (Ziemeļaustrumu) Zonas Eiropas čempionāts tika atzīts par ļoti veiksmīgu, jo pieteikumu skaits salīdzinājumā ar pagājušo gadu ir audzis. Šis pieaugums ir visās zonās, izņemot SE (Dienvidaustrumu) zonu, kur tas ir kritiski zems. Tāpat tika aktualizēts jautājums par iespēju mainīt zonas, bet šis priekšlikums atbalstu neguva.

No visiem NE zonas Eiropas čempionāta posmiem tika uzteikts tieši Stelpes posms, kas tika atzīts par labāk organizēto posmu. Īpaši tika uzteikts arī LaMSF un mūsu pārstāvju darbs, kas, protams, priecē.

Sēdes laikā tika pārrunāts EMX Open klases zemo dalībnieku skaitu. Uz nākamo gadu šis seriāls tiks saglabāts. Šobrīd ir zināms provizoriskais Eiropas čempionātu kalendārs 2019.gadam, kas tiks apstiprināts FIME sēdē oktobrī.

Komisija atbalstīja priekšlikumu par jauna sporta veida ieviešanu Snowbike cross, kur pirmās sacensības plānots aizvadīt 2019.gada ziemā, Krievijā.

Informāciju sagatavoja:
Janika Judeika,
FIME MX komisijas locekle