Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Kevins Sārs: "Pūļa uzgavilēšanu katrā aplī vēlas redzēt visi braucēji"

Juris Grīns
Juris Grīns

Kevins Sārs: "Pūļa uzgavilēšanu katrā aplī vēlas redzēt visi braucēji"
Kevins Sārs
Foto: publicitātes

Aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās apvienotie Latvijas un Igaunijas čempionāta posmi. Sestdien pie starta stājās ātrākie solo motociklu klašu pārstāvji, savukārt svētdien trasi iekarot devās ātrākie kvadriciklu un blakusvāģu klašu sportisti. Sestdien Pērnavā "x99/Slīterāni" komandas vārdu aizstāvēja vien Mareks Lavrovs, savukārt svētdien trasē devās krietni kuplāks komandas sportistu skaits.

Sestdien no komandas trasē devās vien Mareks Lavrovs, stājoties pretī ātrākajiem Baltijas Veterānu klases sportistiem. Braucienos izcīnot 4. un 2. vietu, ar to pietika, lai dienas noslēgumā Mareks kāptu uz pjedestāla otrā pakāpiena. Pēc aizvadītiem trīs Latvijas čempionāta posmiem, Mareks šobrīd ieņem arī otro pozīciju Latvijas čempionāta Veterānu klases kopvērtējumā, no līdera atpaliekot par 30 punktiem.

Svētdien trasē komanda tika pārstāvēta krietni kuplākā skaitā, uz starta stājoties 16 komandas sportistiem 6 dažādās sacensību klasēs. Kā ierasts pirmie trasi iekarot devās paši mazākie sportisti. Lielisku sniegumu uzrādīja Q50 klases pārstāvis Kārlis Straubergs, kurš izcīnīja uzvaru abos savas klases braucienos un dienas noslēgumā kāpa uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Teicams sniegums arī Artūram Šneideram, ierindojoties 3. pozīcijā. Savukārt pjedestāla otro pakāpienu Pērnavā izcīnīja Martins Puhaļskis, kurš šosezon startē Q70 klasē. Uz Pērnavu bija devies arī mūsu mazākais komandas sportists - Roberts Valdmanis, kurš šosezon spēkojas ar Q50 Rūķu klases sportistiem, taču, ieraugot trasi, tika pieņemts lēmums sacensībās nestartēt, jo mazajiem braucējiem tā izrādījās par bīstamu.

Par aizraujošām cīņām trasē parūpējās Q250 klases sportists Joseps Esma (Joosep Eesmae), abos braucienos plecu pie pleca cīnoties ar savu šīs sezonas lielāko konkurentu Lauri Eizānu. Vēl aizraujošākas šīs cīņas padarīja tas, ka Q250 klases sportistiem trasē bija jācinās arī ar Q Veterānu, Q Dāmu un Q Hobiju klases pārstāvjiem. Diemžēl abos braucienos Josepam nācās atzīt Laura pārākumu, dienas noslēgumā izcīnot 2. vietu. Q250 klasē startēja arī Aksels Cīrulis, kuram posmā 4. vieta, un Reinis Bicāns – 5. vieta.

Savukārt lielu cīņassparu un azartu trasē parādīja neviens cits kā Q Veterānu klases pārstāvis Jānis Kirilko. Lieliski starti un ātrums abos braucienus jau uzreiz Jāni ierindoja starp līderiem. Jānis pierādīja, ka vecums šajā sporta veidā nav nekāds šķērslis, jo abos braucienos turējās līdzi ne tikai ātrākajiem savas klases pārstāvjiem, bet arī ar jaunākajiem – Q250 klases sportistiem. Rezultātā augstā 2. vieta Q Veterānu klases dienas kopvērtējumā.

Arī šajā posmā lielisku sniegumu trasē uzrādīja Q Open klases sportists Kevins Sārs (Kevin Saar), kuram šīs bija mājas sacensības. Dominējot abos braucienos, dienas noslēgumā Kevins svinēja uzvaru, nostiprinot arī savas līdera pozīcijas čempionāta kopvērtējumā. Spraigas cīņas par kopvērtējuma punktiem trasē aizvadīja arī Kristaps Veinbergs, posmā izcīnot 7. vietu. 9. vietā šajā posmā ierindojās Valters Dišlers-Kirilko, bet 12. vieta šoreiz Ričardam Zālītem. Lai arī pirmajā braucienā Ričardam izdevās finišu sasniegt 9. pozīcijā, pēc brauciena tiesneši veica izpūtēja skaņas pārbaudi, kurā uzrādījās pārāk liels decibelu līmenis, piešķirot Ričardam piecu vietu sodu. Uz Pērnavu devās arī Rinalds Dišlers, kurš sacensības aizvadīja treniņa režīmā, lieki nepārpūloties un braucot savā tempā. Rezultātā – 15. vieta.

“Nedēļas nogale aizritēja tieši tā, kā cerēts. Ātrākais apļa laiks kvalifikācijā un uzvara abos braucienos savā mājas trasē jutās lieliski. Redzēt katrā aplī, kā pūlis uzgavilē un atbalsta noteikti ir tas, ko katrs braucējs vēlas redzēt. Neliela kļūda 2. braucienā neizbojāja manu braucienu un joprojām spēju finišēt kā līderis. Pēc šī posma esmu līderis gan Igaunijas, gan Latvijas čempionāta kopvērtējumos, ar nepacietību gaidu nākamos posmus.” atzīst Kevins.

Savas pirmās sacensības Pērnavas trasē aizvadīja arī mūsu blakusvāģu ekipāžas – Kristaps Rozenbergs & Lotārs Aleksejevs un Uvis Vasiļenko & Kaspars Krievs. Diemžēl arī šajā posmā Kaspara trauma lika par sevi manīt, kas dienas noeslēgumā rezultējās vien ar 13. vietu dienas kopvērtējumā. Šobrīd ekipāža ir pieņēmusi lēmumu atvilkt nedaudz elpu, lai Kaspars var atgūt spēkus. Lielisku sniegumu trasē uzrādīja Kristaps ar Lotāru, veicot visus trases lēcienus un neatlaidīgi cīnoties ar konkurentiem. Diemžēl neveiksmīgs otrais brauciens – kļūda startā, kas lika braucienu uzsākt no pašām beigām un, vien apli pirms brauciena beigām, piedzīvots sāpīgs kritiens aiz viena no trases lēcieniem. Neskatoties uz neveiksmēm otrajā braucienā, ekipāžai izdevās ierindoties dienas kopvērtējuma 10. pozīcijā, izcīnot svarīgus punktus un čempionāta kopvērtējumā pakāpjoties uz 9. vietu. No kritiena Kristaps ir ticis cauri vien ar pāris sasitumiem, bet Lotāram ārsts konstatējis kājas skrimšļa bojājumu un tagad kādu laiku nāksies pavadīt uz kruķiem, bet Lotārs ir pozitīvi noskaņots un jau pēc 2 nedēļām plāno atgriezties trasē.

Esam visnotaļ lepni un gandarīti par mūsu sportistu paveikto šajās sacensībās un ar nepacietību gaidām šo nedēļas nogali, jo beidzot Ķegumā, “Zelta Zirga” mototrasē, atgriežas ātrākās Pasaules blakusvāģu ekipāžas. Pasaules čempionāta piektajā posmā Ķegumā startēs arī Elvijs Mucenieks ar Valentīnu Žirū un Lauris Daiders ar Kristofu Santermansu. Tiekamies jau sestdien, lai atbalstītu mūsu puišus un ceram uz daudziem, jo daudziem Latvijas karogiem trases malā.

Informāciju sagatavoja:
Monta Tiltiņa
“x99/Slīeterāni” menedžere