Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Sabulis EMX250 klasē Ķegumā pirmajā braucienā devītais

Juris Grīns
Juris Grīns

Sabulis EMX250 klasē Ķegumā pirmajā braucienā devītais
Kārlis Sabulis
Foto: mxgp.com

Sestdien Ķeguma trasē "Zelta zirgs" norisinājās Eiropas motokrosa čempionāta sacensības, kurās startēja vairāki latviešu sportisti. EMX250 klasē Kārlis Sabulis pirmajā braucienā ieņēma devīto vietu. Cīņas turpināsies svētdien.

EMX250 klases dalībnieki Latvijā aizvada sezonas trešo posmu. Tajā uz starta stājās gan pilnu sezonu braucošais Kārlis Sabulis, gan Kristers Drevinskis un Arnolds Sniķers.

Kvalifikācijā Sabulis uzrādīja astoto ātrāko rezultātu, kamēr Drevinskis ierindojās 15. pozīcijā. Tiesības startēt finālbraucienos neieguva Sniķers, kurš kvalifikāciju noslēdza 43. pozīcijā. Pie starta barjeras tika pirmie 40.

Sestdien notika pirmais finālbrauciens. Sabulis pēc starta bija atkritis uz 13. pozīciju, no kuras arī turpināja progresu. Aptuveni pusi no distances viņš pavadīja 11. vietā, bet vēlāk vēl spēja pacelties uz augšu, divus apļus pirms finiša nonākot devītajā pozīcijā, kurā sasniedza finišu. Drevinskis tikmēr pirmajā aplī bija atkritis ārpus "Top 30", vēlāk gan spējot progresēt un finišējot 23. vietā.

EMX125 klasē Ķegumā tiek aizvadīts Eiropas čempionāta otrais posms. Latvieši pilnu sezonu šajā klasē neaizvada, bet Latvijas posmā uz starta stājušies Rainers Žuks un Niks Niklāvs Sūna.

Arī EMX125 kategorijas braucēji sestdien aizvadīja pirmo no diviem finālbraucieniem. Kvalifikācijā pirmajā grupā Žuks ieņēma 12. vietu, bet Sūna uzstādīja 28. rezultātu, un viņam nācās startēt pēdējās cerības braucienā, kur tika sasniegta 11. pozīcija.

Līdz ar to finālbraucienā startēja abi latvieši. Žuks pirmajā aplī atkrita uz 30. pozīciju, bet progresēja un finišēja 24. vietā. Savukārt Sūna pirmajā aplī bija priekšpēdējā, 39. vietā un īpaši augstāk nepakāpās - finišā 37. pozīcija.

Abās klasēs otrais finālbrauciens notiks svētdien. EMX125 klasē starts jau plkst. 9:45, bet EMX250 klases braucēji pie starta barjeras stāsies plkst. 11:30.