Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Stupeļa un Daidera ekipāžas pirmajā trijniekā PČ atklāšanas posma kvalifikācijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Stupeļa un Daidera ekipāžas pirmajā trijniekā PČ atklāšanas posma kvalifikācijā
Etjēns Bakss un Kaspars Stupelis. Foto: Rendel Baetens Photography

Kaspars Stupelis un Lauris Daiders katrs savas ekipāžas sastāvā lieliski uzsākuši pasaules čempionāta motokrosā blakusvāģiem jauno sezonu, kvalifikācijas sacensībās Beļģijā finišēt pirmajā trijniekā.

Atgriežoties pie notikumiem Beļģijā, kur sestdien risinājās kvalifikācija, uz starta stājās divas latviešu pārstāvētas ekipāžas. Šogad kopā turpina braukt holandietis Etjēns Bakss un Kaspars Stupelis, kuri ik sezonu ir vieni no galvenajiem favorītiem uz titulu. Jāatgādina, ka pērn viņi bija trešie, par spīti sezonas sākumā gūtajām traumām. A grupas kvalifikācijā sportisti šodien sasniedza uzvaru.

Tāpat šogad kopā atkal startē igaunis Kerts Variks un Lauris Daiders, kuri jau pērn pārsteidza ar negaidīti labiem rezultātiem. Šogad komandas mērķi noteikti ir vēl ambiciozāki un sākums pierāda, ka viss ir iespējams - A grupas kvalifikācijas sacīkstēs sasniegta trešā vieta, kamēr priekšā finišēja tikai Bakss/Stupelis un 2018. gada pasaules čempioni Marvins Vanlušens un Bens van der Bogārts. Pērn Daidera pārstāvētā ekipāža kopvērtējumā tika pie septītās vietas.

B grupā uzvarēja aizvadītās sezonas vicečempioni Koens Hermanss un Nikolā Musē, aiz sevis atstājot leģendāro Danielu Vilemsenu, kurš šogad Robija Baksa vietā kantētāja postenī pieņēmis Luku Rostingtu. Trešo vietu šajā grupā guva Gerts van Vervens un Peters Beunks.

Finālbraucieni Lommelas trasē norisināsies svētdien.

Posma kvalifikācijas rezultāti

A grupa:

VietaEkipāžaValstsMotocikls
1.Etjēns Bakss/Kaspars StupelisNL-LVWSP-Zabel
2.Marvins Vanlušens/Bens van den BogārtsBE-NLVMC-Zabel
3.Kerts Variks/Lauris DaidersEE-LVWSP-Husqvarna
4.Deivijs Sanderss/Larijs KunnassBE-FIWSP-Zabel
5.Kristofs Santermanss/Konstantīns BelecksBE-LTWSP-Zabel
6.Stjuarts Brauns/Džošs ČemberleinsGB-GBWHT-Husqvarna
............

B grupa:

VietaEkipāžaValstsMotocikls
1.Koens Hermanss/Nikolā MusēNL-FRWSP-Zabel
2.Daniels Vilemsens/Luks RostingtsNL-FRWSP-Zabel
3.Gerts van Vervens/Peters BeunksNL-NLWSP-TM
4.Valentīns Žirū/Andress HallersFR-DEWHT-MEGA
5.Marko Heincers/Rūdijs BešārsCH-CHVMC-KTM
6.Arne Dīrkenss/Robijs BakssBE-NLWSP-Zabel
............