Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Blakusvāģu braucējs Mucenieks mērķē uz pirmo trijnieku pasaules čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

Blakusvāģu braucējs Mucenieks mērķē uz pirmo trijnieku pasaules čempionātā
Mucenieks (no kreisās) un Hendrikss
Foto: x99.lv

Latviešu blakusvāģu kantētājs Elvijs Mucenieks gaidāmajā motokrosa sezonā vēlas iekļūt pirmajā trijniekā pasaules čempionātā, ko pērn neizdevās īstenot. Arī šogad viņa pilots būs beļģis Jans Hendrikss.

2014. gada sezonā Hendrikss/Mucenieks ierindojās ceturtajā vietā pasaules čempionātā, no trešās vietas ieguvējiem atpaliekot nieka 2 punktus. Tajā pašā laikā vēlāk tika gūts Beļģijas čempionu tituls, kā arī izcīnīta uzvara Nāciju kausā Beļģijas komandas sastāvā.

"Šīs sezonas mērķis ir atkarot trijnieku pasaulē, aizstāvēt Beļģijas un Nāciju kausa čempiona titulu," mērķus gaidāmajai sezonai uzstādījis Mucenieks. "Plānots braukt visos pasaules čempionāta un Beļģijas čempionāta posmos. Noteikti piedalīsimies arī pāris Francijas un Holandes čempionāta posmos."

Nesen Hendrikss/Mucenieks bija devušies uz Itāliju, kur aizvadīja intensīvus treniņus. Jaunajai sezonai sportisti jūtas gatavi.

"Sākumā bija plānots doties uz Vāciju, bet tā kā tur lija stiprs lietus, tad 10 minūtēs saplānojām, ka brauksim uz Itāliju," stāsta Mucenieks. "Sestdienas no rīta bijam jau bijām trasē. Trīs dienās paspējām uzbraukt trīs trasēs, aizvadot vairākas stundas treniņos. Testējām jauno mocīti, ieguvām daudz informācijas par jauno dzinēju, to regulējumu un iespējām maksimāli attīstīt jaudu. Šogad brauksim ar Holandē ražotu rāmi WSP un "Husqvarna" dzinēju. Ar tehniku esam ļoti apmierināti."

Pēdējos gados Mucenieka dzīves vieta ir Beļģija, kur sportists arī ikdienā strādā. Latvijā pabūt sanākot reti.

"Protams, varbūt gribētos būt mājās, bet darbs ir te, arī komanda ir te," viņš stāsta. "Dzīvoju un trenējos. Grūti ir būt vienam, bet tāda nu reiz dzīve - ir ko darboties, ir ko mācīties. Latvijā pēdējo reizi biju Jaunajā gadā, tagad plānoju atgriezties tikai uz pasaules čempionāta Stelpes posmu."

Pasaules čempionāts startēs 5. aprīlī, kad Šveicē notiks pirmais posms, savukārt pirms tam 22. un 29. martā paredzēti Beļģijas čempionāta pirmais un otrais posms.

Izmantotie resursi:
Jaunumi - x99

  +1 [+] [-]

, 2015-03-06 14:14, pirms 9 gadiem
A kur Daideri?

  +1 [+] [-]

, 2015-03-06 14:42, pirms 9 gadiem
Rencis Saldus rakstīja: A kur Daideri?
Diezvai brauks. Viens no brackaam pagajuso gad brauca paris lv posmos ar citu līdz braucēju... Pikis nava laikam

  +1 [+] [-]

, 2015-03-06 14:49, pirms 9 gadiem
Diskābelis taču ir beidzies Laurim!

     [+] [-]

, 2015-03-06 23:48, pirms 9 gadiem
njā...joprojam uzskatu,ka tas ir nozelojami...LV puikam ir jabrauc zem viena karoga!!!!

     [+] [-]

, 2015-03-07 07:00, pirms 9 gadiem
Radzinsh rakstīja: njā...joprojam uzskatu,ka tas ir nozelojami...LV puikam ir jabrauc zem viena karoga!!!!
zem viena karoga vienīgais var braukt divi kantētāji.Ar pašiem pilotiem LV ir kā ir...