Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Latvijas Junioru izlase motokrosā dodas uz gada nozīmīgākajām sacensībām

Latvijas Junioru izlase motokrosā dodas uz gada nozīmīgākajām sacensībām
Publicitātes foto

Jau 6. oktobra agrā rītā Latvijas Junioru izlase motokrosā dodas uz 'Coupe de l'Avenir'' jeb Nākotnes cerību kauss - gada nozīmīgākās junioru komandu motokrosa sacensības pasaulē, kas šogad norisinās 7.-8. oktobrī, Beļģijā. Šīs sacensības tradicionāli norisinās nedēļu pēc Pasaules Nāciju kausa sacensībām.

Tikai divas dienas pirms izlidošanas bija pilnībā zināmi visu trīs komandu sportisti izlasē. Jaunākie, MX65cc klasē: Jānis Mārtiņš Reišulis (X99/Slīterāni), Kirils Maslovs (XskillRacingTeam) un Kristers Janbergs (Rodeo). MX85cc klases piloti: Aleksis Araids (Rodeo), kas aizstās Mairi Pumpuru (MX4Dobele), kurš treniņu procesā ir guvis savainojumu un mediķi pieņēma lēmumu – dalība sacensībās jāatsauc, starp viņiem arī Edvards Bidzāns (MX Moduls) – pagājušā gada Eiropas čempions 65cc klasē un Kārlis Alberts Reišulis (X99/Slīterāni).

"Coupe" komandas sastāvs (MX125 klases sportisti līdz 17 gadu vecumam, MX2 un Open klases sportisti līdz 21 gadu vecumam) - Rainers Žuks (ASRT) un Tomass Šileika (ASRT), kurš šogad Vācijas ADAC čempionātā izcīnīja vicečempiona titulu un rāda lielisku sniegumu. Kā trešais komandas sportists būs Niks Niklāvs Sūna (Kristera Serģa motoklubs). Šī ir lieliska iespēja Nikam iegūt starptautisku pieredzi un pirmo reizi debitēt Latvijas izlases sastāvā.

Latvijas Junioru izlases vadītājs, Fīlips Kempelis: ''Šobrīd jau ir atrisināti visi organizatoriskie jautājumi, tehnika jau ir ceļā uz sacensību norises vietu. Puiši ir cītīgi strādājuši gan fiziskās sagatavotības, gan braukšanas treniņos, aizvadījuši veiksmīgu sezonu. Konkurence būs liela, šobrīd zināms, ka piedalās 14 valstis, katra ar trim komandām, viegla uzvara nav gaidāma. Trase ir ar cietu segumu, bez īpaši sarežģītiem elementiem, bet ar daudz lēcieniem – izlasē iekļautie sportisti šādās trasēs jūtas labi un tieši šajā vecumā ir īpaši svarīga starptautisku sacensību pieredze, lai varētu domāt par attīstību nākotnē.”

Aizvadītajos divos gados Latvijas sportisti pierādīja, ka ir spējīgi cīnīties ar motosporta lielvalstīm. 2015. gadā uz goda pjedestāla kāpa "Coupe" komanda - Kārlis Kalējs, Tomass Šileika un Kārlis Sabulis, savukārt pagājušajā gadā tas bija pa spēkam 65cc klases komandai - Robertam Lūsim, Kārlim Albertam Reišulim un Edvardam Bidzānam.

Informāciju sagatavoja:
Anda Treija


, 2017-10-05 21:10, pirms 6 gadiem
A, Latvijas šīgada čempis 65 klasē Freibergs juniors nav izlases sastāvā?
Horhe Prado. Foto: mxgp.com

Prado: "Visvairāk noguru no pienākumiem ārpus trases"

Pasaules motokrosa čempionāta Spānijas posmā vairāk nekā pārliecinošu uzvaru guva mājinieks Horhe Prado. Ņemot vērā, ka bija jāstartē dzimtenē, sportists atzina, ka no ārpus trases veicamajiem pienākumiem ik vakaru bijis vairāk noguris, nekā braukšanas ar motociklu.

Motoklubs "Kalsnava MB" - tad un tagad

Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) simtgades jubilejā uzzināsim, kā šo gadu laikā ir izmainījies ilggadīgais LaMSF biedrs - motoklubs "Kalsnava MB". Klubu dibināja divi tā galvenie vadītāji, tā laika motosportisti, enduro braucēji Mārtiņš Jakovičs un Jānis Lungevičs. Klubu pirmsākumos galvenokārt vadīja un tā sportistus trenēja Jakovičs, bet pēc Padomju Savienības sabrukuma līdz pat šodienai kluba vadītājs ir Lungevičs.
Foto: mxgp.com
1

Van de Mūsdijka un "Fantic" MXGP rūpnīcas komandas ceļi šķiras

Lai gan Roans van de Mūsdijks šogad bija iecerējis debitēt MXGP klasē, noslēdzot līgumu ar "Fantic" rūpnīcas komandu, gūtais savainojums situāciju būtiski mainījis. Tagad abas puses vienojušās par sadarbības neturpināšanu.