Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Jonass atgriežas uz motocikla un sāk gatavoties jaunajai sezonai

Jonass atgriežas uz motocikla un sāk gatavoties jaunajai sezonai
Pauls Jonass
Foto: SIPA/Scanpix

Latviešu motosportists Pauls Jonass pēc savainojuma izārstēšanas atsācis treniņus un jau sācis gatavošanos jaunajai 2017.gada sezonai.

Atgādināsim, ka MX2 pasaules motokrosa čempionāta Čehijas posma pirmajā braucienā Jonass piedzīvoja kritienu, kā rezultātā "Red Bull KTM Factory Racing" komandas pārstāvis sākotnēji bija spiests izlaist sacīkstes Beļģijā un arī Šveicē. Diemžēl augusta beigās sportists paziņoja, ka viņam šī motokrosa sezona ir beigusies.

Taču nu jau Pauls ir atgriezies uz motocikla un atsācis treniņus. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com Jonass atzīst, ka tagad galvenais ir nesteigties un iet soli pa solim.

Paul, cik zinu, tad Tu esi atgriezies uz motocikla un jau aizvadi treniņus?
Jā, tā ir taisnība. Sajūtas ir labas. Ir liels prieks būt atpakaļ uz motocikla. Šobrīd, Paldies Dievam, nevar manīt nekādas sekas. Jā, fiziskā kondīcija mazliet ir nokritusies, bet līdz sezonas sākumam vēl ir daudz laika. Tagad soli pa solītim sākšu gatavoties nākamajai sezonai.

Sākotnēji bija domāts, ka trasē atgriezīsies ātrāk, bet beigās pauze tomēr bija lielāka. Kas tur īsti bija?
Sākotnēji pēc traumas man teica, ka varēšu pēc nedēļas vai divām atsākt braukt, taču, kad atsāku braukt, sapratu, ka nevaru vēl braukt, jo galva reiba un nespēju koncentrēties. Aizgāju pie neiroloģes, kura atzina, ka ir jāatpūšas divi mēneši un no oktobra varu sākt atkal darboties. Oktobris ir pienācis un esmu atpakaļ uz motocikla

Šobrīd tu treniņos pievērs kaut kam īpašu uzmanību vai vienkārši braukājies?
Nē, šobrīd es vienkārši braucu un atgūstu atpakaļ tās sajūtas, kādas bija pirms traumas. Šobrīd vienkārši ir jāpavada daudz laika uz motocikla un jākrāj stundas. Tagad izbaudu braukšanu un nevaru sagaidīt katru dienu, lai atkal varētu braukt. Protams, nevar sasteigt neko. Kā jau Tu zini, tad motokross ir bīstams sporta veids, tāpēc arī šobrīd cenšos iet soli pa solim un atgūt to ritmu, kāds bija iepriekš pirms kritiena.

Motokrosistiem motocikls laikam ir tas pats, kas mazam bērnam mantiņa...
Jā. Braucot tādā režīmā, tu esi pieradis gandrīz katru dienu braukt ar motocikli, tāpēc arī tagad pēc divu mēnešu pauzes, kad uzkāpu atpakaļ uz motocikla, tad kaifs bija nenormāls, kā arī bija liels prieks atkal braukt. Protams, kad atsāku braukt, tad bija grūti pabraukt ar pusgāzīti, jo gribējās uzreiz braukt ar pilnu jaudu, taču treneris visu laiku teica, lai braucu prātīgi un bez steigas.

Kur tu tagad trenējies un kādi ir tavi tālākie plāni?
Tagad esmu Beļģijā, kur strādāju gan fiziski, gan arī braucu ar motociklu. Uz mājām atbraukšu uz Ziemassvētkiem, bet pēc tam došos atpakaļ uz Beļģiju, kur turpināšu strādāt. Darbs ir sācies un es sāku gatavoties nākamajai sezonai. Laiks ir daudz, bet galvenais nevajag kaut ko pārforsēt. Mierīgi un bez stresa, un tad viss būs kārtībā.

Citiem sezona vēl nav beigusies, bet tev jau sākusies...
Jā, citiem vēl sezona nav beigusies, bet es jau sāku gatavoties nākamajai. Jā, šis sagatavošanās periods sācies mēnesi ātrāk, bet ir jāstrādā un viss būs labi.

Atgādini, lūdzu, cik ilgi vēl tev ir līgums ar KTM rūpnīcas komandu?
Man ar KTM vēl ir trīs gadu līgums, tāpēc nākamgad turpināšu braukt MX2 čempionātā, kamēr mans šī gada komandas biedrs Džefrijs Herlings karjeru turpinās MXGP.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-10-05 18:38, pirms 8 gadiem
portal_Kolhozs rakstīja: Eko pelmeņi un kafija, ideāla trešdiena!!!! ko jūs?
Varbūt vēl beku gribi palaizīt?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").