Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Talantīgais Pumpurs gūst traumu Eiropas čempionāta posmā

Ints Megnis
Ints Megnis

Talantīgais Pumpurs gūst traumu Eiropas čempionāta posmā
Mairis Pumpurs. Foto: Eva Szabadfi

Talantīgais Latvijas motokrosa braucējs Mairis Pumpurs sestdien guva traumu Eiropas čempionāta posmā EMX125 klasē. Pagaidām vēl nav zināms cik tā ir nopietna un cik ilgu laiku viņam nāksies izlaist.

Turpmākās nedēļas laikā Faencas trasē Itālijā plānoti trīs pasaules čempionāta posmi, kas seko pēc trim etapiem Ķegumā. Paralēli šīm sacensībām notiks arī trīs posmi EMX125 klasē, kurā šosezon "Yamaha" rūpnīcas komandā brauc Pumpurs. Tomēr latvietim viss noslēdzās jau pašā sacensību seriāla ievadā - pirmā posma brīvajos treniņos viņš paguva nobraukt vien trīs apļus.

"Bija neveiksmīga epizode - lēcienā izlecu šķībi un par īsu, līdz ar to kāju taisnā triecienā atsitu pret zemi. Jutu vien krakšķus un spēcīgas sāpes," sarunā ar Sportacentrs.com atzina Pumpurs, kuram sestdien vēl nav izdevies noteikt traumas smaguma pakāpi. "Celis ir pilns ar asinīm, tāpēc magnētiskajā rezonansē un rentgenā nekas nav redzams. Nākamās nedēļas sākumā došos pie ārstiem."

Pumpurs pērn uzvarēja ''Yamaha’s bLU cRU'' Superfinālā, kurā startēja labākie jaunie braucēji, kas brauc ar "Yamaha" motocikliem, un ieguva sezonas līgumu ar kompānijas rūpnīcas komandu. Vēl pirms koronavīrusa krīzes viņš šosezon paspēja nobraukt sezonas atklāšanas posmā EMX125 klasē, kur vienā braucienā guva 11. vietu. Savukārt augustā Ķegumā viņš izmēģināja savus spēkus līmeni augstākajā EMX250 grupā, nobraucot vienā posmā, kur sekmīgākajā braucienā bija 15. vietā. Pagājušajā nedēļas nogalē Apē viņš izcīnīja trešo vietu Latvijas čempionāta posmā MX2 klasē.

Pumpurs ir vien trešais Latvijas motokrosa braucēju vēsturē, kurš noslēdzis līgumu ar rūpnīcas komandu. Pats pirmais 2009. gadā pie līguma ar "Husqvarna" tika Roberts Justs, 2014. gadā, būdams 17 gadu vecs, piecu sezonu vienošanos ar grandu KTM noslēdza Pauls Jonass, kurš pašlaik jau ir "Husqvarna" rūpnīcā, bet tagad viņa pēdās sekojis Mairis, kuram ar "Yamaha" pagaidām ir tikai viena gada vienošanās, tāpēc šai sezonai būtu bijis jābūt vitāli svarīgai, lai pierādītu sevi. Tāpat 2016. gadā vairākos pasaules čempionāta posmos "Yamaha" rūpnīcas satelītkomandu pārstāvēja Kārlis Sabulis.

Diemžēl šosezon smagas traumas dēļ nevar startēt cits jaunais Latvijas motokrosa talants Edvards Bidzāns. Pērn viņš kļuva par Eiropas čempionu EMX85 klasē, bet šīs sezonas sākumā pārplēsa ceļgala krustenisko saiti.

     [+] [-]

, 2020-09-09 12:52, pirms 4 gadiem
Viss slikti