Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

13 latviešu motosportisti startēs ekstrēmajās "Red Bull 111 Megawatt" sacīkstēs

Jau šajā nedēļas nogalē, 9.–10. septembrī Polijas pilsētā Kleszczów notiks ekstrēmais Enduro „Red Bull 111 Megawatt 2017”, kurā piedalīsies arī 13 sportisti no Latvijas.

„Red Bull 111 Megawatt 2017” ir viens no lielākajiem ekstrēmā Enduro pasākumiem Centrālajā Austrumeiropā. Šāda veida sacensības Polijā notiks ceturto reizi. Sacensību pirmā kārta notiks sestdien. Tajā piedalīsies 1200 sportistu no visas pasaules, kuri cīnīsies par iekļūšanu finālā. Tikai 500 ātrākajiem, spēcīgākajiem un izturīgāko tehniku īpašniekiem no visa liela dalībnieku pūļa, būs iespēja startēt otrajā kārtā svētdien. Šogad sportistus sagaida jauna, pārveidota trase ar visdažādākajiem ekstrēmajiem Enduro elementiem. Sacensības notiks akmeņogļu raktuvēs. Sportistiem būs jābrauc pa augstiem kalnu masīviem. Starpība starp augstāko un zemāko punktu būs teju 150 metri. Adrenalīna deva garantēta kā sportistiem tā skatītājiem.

No Latvijas sportistiem piedalīsies – Rolands Indriksons, Kalvis Kušķis, Jānis Mauriņš, Kaspars Bondars, Gunārs Kepe, Klāvs Manfelds, Aivars Kukojs, Agris Logins, Arturs Irbe, Raitis Kalniņš, Vitālijs Ovčinnikovs, Kristaps Manfelds, kā arī E1 klases sportists Edgars Siliņš (Motosports Racing Team) pirmo reizi savā sportista karjerā izmēģinās spēkus un piedalīsies „Red Bull 111 Megawatt 2017” ekstrēmajā Enduro posmā Polijā. „Mūsu latviešu sportisti tiešām ir drosmīgi, jo ir „izsituši” ceļu līdz šāda mēroga sacensībām. Lai gan kalni un ekstrēmie elementi man nav sveši, tomēr piedalīšanās šajās sacensībās rada gan prieku, gan uztraukumu. Nezinu, ko gaidīt, kā būs un kā viss notiks. Zinu to, ka pirmajā dienā būs kvalifikācija, pēc kuras tālāk tiks ātrākie 500 sportisti. Grūtākais būs izvēlēties pareizo „špūri”, braucot augšā kalnā, kurā vienlaikus mēģinās uzbraukt 50 sportisti. Būs vajadzīga veiksme un spēks, lai sasniegtu finiša karogu. Sacensības notiks lielā kalnrūpniecības teritorijā, kur mūs var sagaidīt visneiedomājamākie pārsteigumi un šķēršļi. Trases garums ~8 km.”

Informāciju sagatavoja:
Luīze Mīkstā


Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.
Foto: TRS moto Latvija

Triāla sezona tiks atklāta Sauriešos

27. aprīlī Sauriešu karjerā norisināsies Latvijas čempionāta pirmais posms triālā.

Latvijas motokrosa braucējiem uzvaras un pjedestāli Lietuvas "Jaunatnes kausā"

Latviešu jaunie motokrosa braucēji ar panākumiem startējuši Lietuvas "Jaunatnes kausa" ("Jaunimo taure") izcīņas pirmajā posmā, kas aizvadīts Berčūnu mototrasē, netālu no Paņevežas. Mūsējiem gan uzvaras, gan pjedestāli.