Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Ērgļos norisinājās jauna veida moto sacensības - ar aizklātiem spidometriem

Rolands Eliņš

Ērgļos norisinājās jauna veida moto sacensības - ar aizklātiem spidometriem
Foto: Consistency Race

Šovasar 27. jūlijā Ērgļos norisinājās vēl nebijuša koncepta moto sacensības—‘’Concistency race’’. Atšķirībā no ierastajām sacensībām, kur uzvarētājs parasti ir tas, kurš finišā ierodas pirmais, šoreiz uzvaru noteica pavisam cits faktors.

Ainaviski bagāto 30 km garo posmu Ērgļi — Ķeipene dalībnieki kopumā mēroja četras reizes. Divas turp, divas atpakaļ. Galvenais motociklu vadītāju uzdevums, kas arī noteica uzvarētāju — ar aizklātiem spidometriem nobraukt visus četrus posmus iespējami vienādā laikā. Balvu fonds bija gandrīz 3 000 € vērtībā — tonna degvielas no Circle K, divas Bell ķiveres no jawa.lv,  dāvanu karte no Royal Enfield, lidojums Aerodium vēja tunelī, brauciens ar “Zērglis” Siguldā kā arī citas lieliskas balvas.

Pasākuma organizatori bija padomājuši par visu, dalībnieku un apkārtējo drošība bija pirmajā vietā. Katru braucienu gan no priekšas, gan aizmugures pavadīja policijas ekipāža. Braucienu tiesāja Oskars Ozols — sertificēts moto sacensību tiesnesis.

Neskatoties uz aizklātajiem spidometriem, dalībnieki pārsteidza ar spēju sajust savu spēkratus — pirmās vietas ieguvējs Jānis Zālītis visus posmus izbrauca ar vidējo starpību tikai 21 sekunde!

Jānis: ''Pirmkārt, paldies organizatoriem un dalībniekiem par lielisku dienu! Moto sacensības nav nekad bijusi mana sirds lieta, taču šī koncepta sacensības ļoti patika, jo bez pārspīlētas steigšanās un stresa var tiešām izbaudīt braukšanu ar moto, sajust kā gaisā virmo benzīna, lauku, pļavas & karsta asfalta aromāts. Izvēlētais sacensību ceļa posms bija izcils šim izbraucienam un laikapstākļus nevarēja vēlēties labākus. Ēdiens, dzēriens, mūzika - noorganizēts viss ļoti labā līmenī! Nākamgad esmu gatavs aizstāvēt titulu un ceru uz daudz lielāku konkurenci!’' 

Redzot, ka šāda tipa pasākumam ir potenciāls, organizatoriem ir konkrēta nākotnes vīzija — šis notikums kļūs par ikgadēju tradīciju. Jau nākamgad ir plāns, ka sacensības norisināsies vienlaicīgi vairākās Eiropas valstīs. 

Organizatori aicina sekot līdzi notikumiem Facebook, jo pavisam drīz tiks izsludināts konkurs par nākamā gada brauciena posma izvēli. Kritēriji — ceļam jābūt 30 km garam, ar labu segumu, labi pārredzamiem līkumiem un ainaviski bagātam. Izvēlētā posma idejas autors saņems iespēju piedalīties braucienā bez dalības maksas, iespēju startēt pirmajam starta koridorī, kā arī organizatoru sarūpētas balvas

Balvu sponsori — Circle K, Jawa, Royal Enfield. Atbalsts — Labietis, Red Bull, MillMix, Kebabosta, LaMSF, Sigulda Adventures un Ērgļu pilsēta. 


Mājas lapa: www.consistencyrace.com

FB: https://www.facebook.com/consistencyrace/

Informāciju sagatavoja:
Elmārs Kuningass